Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur după votul dat Laurei Codruța Kovesi în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European, el spunând că Parlamentul European a făcut "o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această alegere".

Tariceanu Foto: AGERPRES

"Este o exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care e foarte generos să ne învețe pe noi că în Justiție nu trebuie să intervină factorul politic și ne-a făcut astăzi o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această alegere. În rest, numai de bine", a fost singurul comentariu făcut de Tăriceanu, întrebat de jurnaliști despre victoria obținută de Kovesi în Parlamentul European.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European.