Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri, că la protestul din 10 august 2018, „Binomul Dragnea – Carmen Dan” ar fi manipulat structurile statutului, astfel încât Jandarmeria să fie „ciuca bătăilor”.

Aurelian Badulescu, la Parchetul GeneralFoto: Agerpres

„Zilele următoare voi pune la dispoziţia presei documente din timpul evenimentelor de pe 10 august şi documente care fac parte şi au fost deja depuse la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, secţia militară, documente din care veţi vedea implicarea şi modul în care binomul Dragnea-Carmen Dan a reuşit să manipuleze structurile din acea zi, astfel încât Jandarmeria să fie ciuca bătăilor. Îmi asum, ca întotdeauna, aceste lucruri, am participat la aceste evenimente”, a declarat, citat de Mediafax, Aurelian Bădulescu, miercuri, după ce consilierii generali au decis ca acesta să rămână în continuare în funcția de viceprimar.

Bădulescu a continuat apoi declarațiile întrebându-se retoric unde a fost „Dana” pe 10 august 2018. Potrivit lui Bădulescu, „Dana” este ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Dana, unde ai fost pe 10 august? Dana, poţi să-mi spui discuţiile pe care le-ai avut cu numitul Liviu Dragnea şi Arsene, împreună cu secretarul de stat plecat de la Interne şi, în secret, numit la Ministerul Apărării Naţionale? Dana, ai curaj până o să fii pusă pe lista lui Liviu Dragnea de europarlamentare, să nu laşi Jandarmeria să tragă ceea ce ai reuşit tu să faci în baza unei înţelegeri prealabile cu Liviu Dragnea? Şi vă promit săptămâna viitoare documentele pe care am spus că vi le voi pune la dispoziţia presei (…) Dana - aşa este alintată doamna ministru de Interne de către Liviu Nicolae Dragnea”, a mai declarat Bădulescu.

Aurelian Bădulescu va rămâne în funcția de viceprimar al Capitalei, au decis consilierii generali, în urma votului secret de miercuri. Au fost înregistrate 28 de voturi pentru și 9 împotriva schimbării sale din funcție.