Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că guvernul și coaliția PSD-ALDE trebuie să înceteze orice atacuri la adresa candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, precizând că România a repurtat o victorie privind votul favorabil din Comisiile LIBE și CONT.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Somez Guvernul și coaliția majoritară să înceteze orice demers la nivelul Consiliului în ceea ce privește procedurile ulterioare. România a repurtat o victorie, dar este necesară, măcar în ceasul al 12-lea, mobilizarea tuturor actorilor din România pentru a maximiza șansele candidatului român să obțină șefia parchetului european”, a spus Orban.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European.