Polițiștii de frontieră au deschis miercuri focul asupra unui pescador turcesc surprins la braconat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, informează Poliția de frontieră.

Garda de CoastaFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Potrivit sursei citate, la aproximativ 65 mile Est Constanţa, în Zona Economică Exclusivă, unde România are drepturi suverane, a fost depistată nava de pescuit “Ostik Senol”, pavilion Turcia, despre care existau indicii că desfășoară activități ilegale de pescuit și care nu a oprit la somațiile legale ale navei Poliției de Frontieră.

Poliția de Frontieră a acționat pentru oprirea și controlul pescadorului, însă întrucât acesta nu s-a conformat somațiilor legale efectuate, polițiștii de frontieră au folosit armamentul individual şi de la bordul navei, efectuând foc de avertisment, în condițiile legii. De asemenea, autoritățile turce au fost informate.

Nava “Ostik Senol” a fost implicată și în anii anteriori în activități infracționale, în prezent fiind în lucru trei lucrări penale. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.