Cel puțin 25 de persoane au murit și alte 40 au fost rănite ca urmare a unui incendiu izbucnit în gara din Cairo, capitala Egiptului, informează presa de stat, citată de Reuters. Potrivit unor surse ale forțelor de securitate, focul a izbucnit ca urmare a ciocnirii unui tren în stația centrală Ramses, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zeci de ambulanțe și pompieri au venit imediat la fața locului.

Înregistrări video și fotografii postate online arată nori negri de fum deasupra gării și ceea ce par a fi trupuri carbonizate.

"Stăteam pe platformă și am văzut trenul intrând în viteză în barieră”, spune un martor ocular, Mina Ghaly, pentru Reuters. ”Toată lumea a început să fugă, dar foarte mulți a murit când a explodat locomotiva”, a mai spus martorul.

Căile ferate din Egipt au un record negativ privind siguranța, ca urmare a lipsei investițiilor și a managementului defectuos. În august 2017, 43 de persoane au fost ucise și mai bine de 100 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Alexandria. Cel mai dramatic accident a avut loc în 2002, când au murit 370 de oameni după ce un tren de călători, supraaglomerat, a luat foc.