Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dezbate, marți, plângerea Laurei Codruța Kovesi împotriva deciziei Secției, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se află și plângerea prealabilă formulată de Laura Codruța Kovesi împotriva hotărârii din noiembrie a Secţiei pentru procurori. Atunci, Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea fostei şefe DNA de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului General.

Procurorul Laura Codruţa Kovesi are grad de tribunal, însă decizia din noiembrie nu i-a afectat poziţia deţinută în Parchetul General, unde este delegată în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetului instanței supreme.

Laura Codruța Kovesi ar urma să fie audiată marți după-amiază la Bruxelles, în comisiile de specialitate din Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european. Fosta șefă DNA este unul dintre cei trei candidați preselectaţi de o comisie de experţi, împreună cu un francez și un german, care vor fi audiați pentru acest post. În plină procedură de candidatură, contestată de Guvernul PSD-ALDE, Kovesi a fost chemată la Secția de anchetare a magistraților, fiind anunțată că are calitatea de suspect într-un dosar penal.