Curtea de Apel Brașov a decis inițierea procedurii de revocare din funcția de membru al CSM a Liei Savonea, președintele Consiliului

de Red     HotNews.ro
Luni, 25 februarie 2019, 14:37 Actualitate | Esenţial


Lia Savonea
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Brașov a decis, cu majoritate de voturi, inițierea procedurii de revocare din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a Liei Savonea, președintele CSM, au declarat, pentru HotNews.ro, surse apropiate dosarului.

Conform surselor citate, decizia a fost luată de Adunarea Generală de la Curtea de Apel Brașov cu majoritate de voturi și urmează să fie trimisă celorlalte curți de apel din țară.

De asemenea, în unanimitate s-a votat o declarație prin care magistrații Curții de Apel Brașov își exprimă dezacordul față de Ordonanța 7, prin care sunt modificate cele trei legi ale justiției.

Procedura de revocare a unui membru CSM

Solicitarea de revocare a unui membru CSM poate fi inițiată de cel puțin două treimi din numărul adunărilor generale de la nivelul instanțelor sau parchetelor pe care le reprezintă membrul Consiliului Superior al Magistraturii a cărui revocare se solicită.

Practic, demersul ar trebui sprijinit de două treimi din cele 15 curți de apel din țară. Ulterior, solicitarea se trimite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ce dispune efectuarea de verificări de către Inspecția Judiciară, care întocmește un raport. Verificările trebuie efectuate în termen de cel mult 90 de zile de la data sesizării Inspecţiei Judiciare. Inspectorul-şef poate dispune prelungirea termenului de efectuare a verificărilor dacă există motive întemeiate care justifică această măsură.

Pasul următor este că raportul întocmit de Inspecţia Judiciară se transmite Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va comunica magistratului vizat. Împotriva raportului, judecătorul sau procurorul poate formula obiecţii în termen de 30 de zile de la comunicare. Raportul definitiv se comunică pentru dezbatere adunărilor generale de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă membrul Consiliului Superior al Magistraturii. Dacă 2/3 din numărul voturilor valabil exprimate de judecătorii sau procurorii întruniţi în adunările generale ale instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă membrul Consiliului Superior al Magistraturii vizat de procedură sunt în sensul menţinerii solicitării de revocare, Consiliul Superior al Magistraturii ia act de hotărârile adunărilor generale.

Revocarea din funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte, în caz de neîndeplinire sau îndeplinire defectuoasă a atribuţiilor, se propune de o treime din numărul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii şi se dispune prin votul majorităţii Plenului Consiliului, în prezenţa a cel puţin 2/3 dintre membrii săi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16408 vizualizari

 • -35 (41 voturi)    
  Errata: (Luni, 25 februarie 2019, 14:44)

  DanTeo [utilizator]

  Procedura de revocare a lui Augustin Lazar. Scuze.
  • +6 (6 voturi)    
   Daaaa (Luni, 25 februarie 2019, 16:51)

   ctrlm [utilizator] i-a raspuns lui DanTeo

   ati vrea voi, tagma infractorilor
 • +34 (36 voturi)    
  de ce (Luni, 25 februarie 2019, 14:50)

  levierul [utilizator]

  Pentru ca CSM a decis ca nu se va duce la discutii cu dancila, si Lia a decis totusi sa mearga acolo. Pe cine reprezinta?
  De ce s-a dus? Pentru ca trebuie sa dea credibilitate dialogului in justitie. In realitate, dictatura rosie este tot mai puternica.
  • +4 (4 voturi)    
   Arestarea judecatorilor corupti din CCR, CSM (Luni, 25 februarie 2019, 21:13)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   Trei asociații ale magistraților, infiintate de mafia psd, pentru a ataca justitia din interior, asociatii care au mers la discuțiile de la Guvern - Uniunea Națională a Judecătorilor Corupti din România (UNJCR), Asociația Magistraților Corupti din România (AMCR) și Asociației Procurorilor Corupti din România (APCR) -, nu îi reprezintă pe magistrați pentru că nu mai au membri, toți membrii plecând pentru că cele trei asociații au susținut toate modificările aduse legilor justiției, anul trecut, de către Parlament.
   Cele trei asociații nu mai au membri, cei care se duc la astfel de întruniri vorbesc în numele lor personal. Este inadmisibil ca aceste asociații, care au 4-5 membri, cu excepția UNJR, care mai are 20 de membri, să meargă să vorbească în numele a 8.000 de magistrați.
 • +19 (21 voturi)    
  cab (Luni, 25 februarie 2019, 14:59)

  verid [utilizator]

  Chapeau !
 • +20 (24 voturi)    
  hmm (Luni, 25 februarie 2019, 15:09)

  dum_i [utilizator]

  corupta aia poate sta linistita

  rromania e o dictatura.
 • +26 (28 voturi)    
  BRAVO! (Luni, 25 februarie 2019, 15:16)

  liviu_ [utilizator]

  psd trebuie sa intele ca tara asta nu e tarlaua lor!
 • +27 (33 voturi)    
  asa (Luni, 25 februarie 2019, 15:17)

  transpenibilus [utilizator]

  Nu doar revocartea ci intemnitarea. Si desfiintarea Grupului Infractional PSDALDE.
 • +19 (23 voturi)    
  asa (Luni, 25 februarie 2019, 15:17)

  transpenibilus [utilizator]

  Nu doar revocartea ci intemnitarea. Si desfiintarea Grupului Infractional PSDALDE.
 • +21 (23 voturi)    
  Fratele la nevoie se cunoaste. (Luni, 25 februarie 2019, 15:58)

  Isobar [utilizator]

  Nu intamplator sefa CSM sustine fratele mai mare care
  a emis Ordonanta.
  Aceasta este adevarata retea a statului parallel.
 • +18 (20 voturi)    
  procedura complicata (Luni, 25 februarie 2019, 16:16)

  Ademordna [utilizator]

  Bravo celor de la Brasov.
  Procedura asta pentru revocarea membrilor CSM este insa mult prea lunga si prea complicata.
  Sunt curios care e procedura pentru numirea unui membru. Daca e mult mai simpla si implica factorul politic, atunci e destul de clar ca revocarea a fost facuta complicata intentionat.
 • +5 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 25 februarie 2019, 21:41)

  DiDiRo [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by