Pentru că Telekom și NextGen nu au confirmat până noaptea trecută dacă vor continua să retransmită canalele PRO TV, postul de televiziune își informează telespectatorii că este posibil ca aceștia să nu mai poata viziona canalele PRO TV după data de 1 martie.

HotNews.roFoto: Hotnews

”PRO TV își informează publicul în legătură cu posibilitatea ca programele sale să nu mai fie disponibile abonaților Telekom începând cu 1 martie. Această situație este cauzata de refuzul Telekom și NextGen, în pofida numeroaselor încercări ale PRO TV, din ultimele 11 luni, de a semna un nou contract, dar și a unor prelungiri ale contractului inițial”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, PRO TV speră să rezolve această situație până joi, 28 februarie, dar depinde de dorința Telekom și NextGen de a face acest lucru.

”Nu putem da detalii care țin de această negociere, dar vă asigurăm că oferim canalele noastre tuturor operatorilor în condiții adecvate și rezonabile. Trebuie să respectăm aceleași principii față de partenerii noștri, ca atare nu putem răspunde cererii Telekom și NextGen de a reduce costurile”, mai precizează postul de televiziune.

ProTV și celelalte canale ale trustului nu sunt incluse în lista must-carry, a posturilor libere la retransmisie, pe care operatorii de cablu sunt obligați să le retransmită. Canalele din Grupul PRO sunt retransmise în baza unor contracte comerciale prin care operatorii plătesc acestei companii pentru dreptul de a include posturile ei în grilele lor.

Telekom acuză faptul că Pro TV "vizează o creștere semnificativă a prețului."