​Premierul Viorica Dăncilă a discutat sâmbătă, la Madrid, cu omologul spaniol, Pedro Sanchez, despre agenda europeană și comunitatea românilor din Spania, întrevederea având loc în marja congresului socialiștilor europeni.

HotNews.roFoto: Hotnews

”O atenție deosebită a fost acordată diversificării relațiilor economice, valoarea schimburilor comerciale româno-spaniole în 2018 atingând o valoare record. Prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investițiilor spaniole în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din țara noastră, dar și pentru a se implica în sectoarele auto, alimentar, farmaceutic, agricol și IT&C”, informează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

În ceea ce privește comunitatea românească din Spania, cea mai mare comunitate de străini din Peninsula Iberică și a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, Dăncilă a mulțumit pentru ”sprijinul exemplar” pe care autoritățile spaniole îl acordă în procesul de integrare a românilor, potivit sursei citate.

Cei doi au discutat și despre dosarele importante de pe agenda UE-Cadrul Financiar Multianual post-2020, politica de coeziune, piața internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiției și afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE și PESCO.

O delegație a PSD, condusă de Liviu Dragnea și Viroica Dăncilă, participă la congresul socialiștilor europeni de la Madrid.

Dragnea a fot huiduit la finalul discursului susținut în cadrul congresului de eurodeputatul S&D Ana Gomes. ”Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a strigat din sală eurodeputatul Ana Gomes către liderul PSD, potrivit Libertatea.