Avocatul Toni Neacșu afirmă că sistemul judiciar „fierbe” după ordonanța de urgență a lui Tudorel Toader iar „Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi” din această dispută „și vor fi incapabile politic să-și mai asume vreo nouă măsură legislativă”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neacșu, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, avocat al Bombonicăi Prodan, fosta nevastă a lui Dragnea, și unul dintre cei care au atacat la Curtea Constituțională modul de constituire a completelor de 5 judecători de la Înalta Curte, a publicat pe pagina sa de Facebook o postare extrem de critică la adresa acestei Ordonanțe de Urgență adoptată marți de guvern.

„Zilele următoare vor exista proteste și blocaje în justiție, determinate de revolta față de Ordonanța de urgență pe legile justiției. Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar, inclusiv acea parte care sprijinea modificările PSD-ALDE la legile justiției, sau mai ales această parte”, a scris acesta.

În opinia sa, „nici nu mai contează dacă protestele sunt justificate sau nu, contează doar că Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi și vor fi incapabile politic să-și mai asume vreo nouă măsură legislativă, mai ales din cele absolut necesare pentru înlăturarea abuzurilor din justiție din ultimi ani”.

„Atunci când renunți la principii și treci la retorsiuni politice îți pierzi credibilitatea”, avertizează Toni Neacșu, care spune că, având în vedere că este considerat „în mod eronat” un „apropiat al strategiilor coaliției de guvernare în domeniul justiției”, telefonul său s-a „înroșit” de la explicațiile, scuzele și dezmințirile pe care a trebuit să le dea în ultimele două zile foștilor „colegi magistrați și revoltei lor”.

„Mă interesează mai puțin acest lucru cât capacitatea Guvernului de a putea cu adevărat să rezolve problemele abuzurilor justiției din ultimii ani, capacitate care tocmai s-a risipit”, a adăugat el.