Vremea se va răci accentuat începând de vineri, urmând să devină deosebit de rece pentru această perioadă, chiar geroasă noaptea și dimineața. De asemenea, vineri și sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vremea se va menține rece până luni, potrivit meteorologilor.

Vremea se racesteFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă de vineri, 22 februarie, de la ora 14:00, până sâmbătă, 23 februarie, la ora 16:00, care vizează ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată a vremii.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

O altă avertizare meteo, emisă pentru intervalul 22 februarie (vineri), ora 16:00 - 23 februarie (sâmbătă), ora 16:00 vizează intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.