Liderii USR au mers joi la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, cerându-i să sesizeze Curtea Constituțională în privinţa Ordonanţei de Urgență adoptate marți care modifică legile justiției. Președintele USR, Dan Barna, a spus că i-a transmis "explicit" Avocatului Poporului că este o obligaţie a sa să atace la CCR această ordonanță, pentru că "blochează şi destructurează activitatea justiţiei".

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

O delegaţie a USR a mers la Avocatul Poporului pentru a depune solicitarea, iar discuțiile au durat aproximativ o oră, lui Victor Ciorbea fiindu-i transmise punctele de vedere pentru atacarea Ordonanţei 7, care "subordonează şi confiscă instituţiile de luptă împotriva corupţiei la cheremul lui Aga Tudorel".

"I-am transmis explicit Avocatului Poporului că este o obligaţie pentru domnia sa să atace la CCR această OUG, pentru că afectează semnificativ şi major mecanismele de funcţionare ale justiţiei şi nu ne permitem ca stat să nu avem un control de constituţionalitate pe această ordonanţă abuzivă, care blochează şi destructurează activitatea justiţiei. Avocatul Poporului a spus că va analiza argumentele noastre şi, foarte important, că aşteaptă în zilele următoare argumente şi de la asociaţiile magistraţilor, de la procurori, de la celelalte partide politice care consideră că această ordonanţă este într-adevăr un nou instrument de abuz şi de atac asupra justiţiei şi că domnia sa va lua o decizie într-un termen de zile", a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele USR, Dan Barna.

El a mai spus că Avocatul Poporului a "promis o reacţie rapidă".

Și PNL a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei de urgenţă privind legile Justiţiei. Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat marți că, totodată, PNL reia procedurile de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea. Turcan l-a acuzat pe Victor Ciorbea că s-a transformat în "avocatul infractorilor din PSD".

CITEȘTE ȘI:Victor Ciorbea, după ce PNL i-a cerut să sesizeze CCR pe Ordonanța pe justiție: Aștept argumente scrise / Despre acuzațiile că e avocatul infractorilor din PSD: Nu pot refuza să vorbesc cu condamnații