La scurt timp de la anunțul ministrului Justiției privind declanșarea procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a reacționat acuzându-l pe Tudorel Toader de "lipsă de bărbăție" și de "combinații obscure". Ministrul Justiției a mers în această dimineață la Parchetul General, întâlnindu-se cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, dar nu și cu Lazăr.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ministrul Justiției nu poate veni să stârnească intrigi într-o instituție. El trebuia să vină în această instituție și să ia legătura cu conducătorul instituției, nu să vină tiptil, tiptil la un procuror. (...) Dacă a venit aici trebuie să-mi spună bărbătește ce probleme sunt (...) Dacă a venit aici singurul care putea lua o decizie este procurorul general. dar a contactat un procuror (Elena Iordache - n.r.) care are probleme de reprezentativitate în Asociația Procurorilor și care trebuie să-și clarifice mai întâi aceste probleme", a declarat Augustin Lazăr.

El a spus că, prin anunțul de declanșare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Toader "tocmai a recunoscut" că a eșuat în procedurile ilegale de revocare a sa din funcție.

"El a venit și a spus că se termina mandatul procurorului general. Această procedură trebuia lansată legal de la Ministerul Justiției și apoi să purtăm noi discuții. Mă întrebați ce voi face? Păi nu e o procedură lansată oficial", a mai afirmat procurorul general.

De asemenea, procurorul general a spus că "informația zilei nu este că Toader a venit tiptil la Parchetul General", ci că "magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea" cu privire la Ordonanța de Urgență adoptată marți, care blochează Ministerul Public.

"Informația zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informația era că magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată și care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcțional", a mai spus Lazăr.