Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen comenteză pe Twitter Ordonanța de Urgență a Guvernului care modifică din nou legile justiției: "Why Romanian government why?".

Jyrki KatainenFoto: Comisia Europeana

Vicepreședintele Comisiei Europene a scris joi pe Twitter că ultimele modificări aduse legilor justiției sunt în contradicție cu recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

"Comisia Europeană urmărește cu mare îngrijorare ultimele evoluții privind statul de drept în România. Atât conținutul, cât și procedura prin care au fost făcute aceste modificări păr să fie în contradicție cu recomandările MCV", este mesajul publicat de Jyrki Katainen pe Twitter.

Mesajul oficialului european se intitulează: "Why Romanian Government why?".

Nu este pentru prima dată când oficialul european critică puterea de la București pentru măsurile din Justiție.

Și intenția Guvernului de la București de a emite o Ordonanță de Urgență pentru contestația în anulare a stârnit reacția extrem de critică a vicepreședintelui Comisiei Europene, finlandezul Jyrki Katainen, care a transmis că o astfel de deciziei este "incredibilă" și că "poporul român merită stat de drept".

De asemenea, vicepreședintele Comisiei Europene declara recent într-un interviu pentru CNBC că cea mai mare provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană este în prezent că țări precum Polonia, Ungaria și România se abat de la calea democrației liberale.