Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a precizat, miercuri, că în scurt timp va fi transmisă o soluție în dosarul Black Cube, subliniind că anchetatorii au formulat deja acțiune penală față de un inculpat.

DIICOTFoto: DIICOT

Dosarul Black Cube se află în curs de cercetare și sperăm că în foarte scurt timp veți avea o soluție în această cauză. Avem un inculpat. Acțiunea penală este îndreptată împotriva unui inculpat și cred că în foarte scurt timp veți avea soluția procurorului”, a declarat procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, la conferința privind bilanțul pe 2018 al instituției, potrivit Mediafax.

În octombrie 2018, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost audiat de către procurorii DIICOT în dosarul Black Cube, el precizând că a cerut audierea în această cauză a directorului Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), Lucian Pahonţu, dar şi a unor ofiţeri operativi ai serviciului.

Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.