Bugetul pe 2019, criticat dur de la Palatul Cotroceni: Fondurile ar fi trebuit alocate către investiții reale, nu către camarila de partid / Guvernul imposturii a picat cu brio testul de a realiza un buget sustenabil

de MH     HotNews.ro
Miercuri, 20 februarie 2019, 12:10 Actualitate | Esenţial


Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Bugetul pe 2019 a ajuns miercuri la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis considerând că acesta nu este unul sustenabil, iar alocarea fondurilor a fost făcută ținându-se cont de interesele „camarilei de partid”. Precizările au fost făcute de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

„Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor”, a spus Dobrovolschi, precizând că președintele Iohannis va anunțaîn zilele următoare decizia în privința legii bugetului.

Cele mai importante declarații:

 • Au trecut 3 luni, subliniez, 3 luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astăzi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Președintele României pentru promulgare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage încă o dată atenția că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării și progresului României, ci bunăstării PSD.
 • Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginația PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilității și modului defectuos prin care social-democrații au decis să guverneze România.
 • În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, așa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor. Bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare condiții de legalitate și procedură. Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor.
 • Mai grav, la baza elaborării sale nu au stat prioritățile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreționar, în propriul beneficiu politic și pentru a asigura resurse pentru clientelă. Însăilarea neprofesionistă trecută pe repede înainte de PSD prin Parlament, fără dezbateri reale, pune în pericol stabilitatea economică a României. Președintele Klaus Iohannis subliniază că bugetul votat de către coaliția majoritară este presărat cu estimări suprarealiste și, de fapt, nu ține cont de contextul economic. Taxele și impozitele majorate de PSD, dobânzile mai mari, prețurile care au crescut constant, reducând, de fapt, puterea de cumpărare, sunt elemente care arată că și în 2019 situația economică va fi mult sub așteptările pe care, de fapt, se bazează Guvernul. Președintele României consideră că este ridicol să caracterizezi bugetul pe 2019 drept un buget dedicat investițiilor, când cifrele indică un buget mai degrabă de austeritate, cu finanțare de subzistență, cu zero investiții pe anumite zone, cu nevoia de reorganizări și chiar disponibilizări generate de lipsa de fonduri pentru cheltuielile curente.
 • În realitate, bugetul amputează investițiile din fonduri naționale la nivel local față de anul precedent și introduce prevederi bugetare «din pix» în privința fondurilor europene. Sunt prevederi lipsite de credibilitate în raport cu capacitatea scăzută a guvernului, deja demonstrată, de absorbție a acestora. Pentru ca România să se modernizeze, ar fi trebuit ca fondurile să fie alocate către programe de investiții reale, nu către camarila de partid.
 • Dacă prin asumarea acestui buget al subdezvoltării, PSD nu a făcut decât să își demonstreze încă o dată iresponsabilitatea politică, Partidul Național Liberal a obținut o victorie importantă în Parlament pentru milioane de familii din România. Susținerea și adoptarea amendamentului PNL de majorare a alocațiilor pentru copii este o măsură necesară și mai mult decât binevenită, care, în mod condamnabil, să ne amintim, s-a lovit de opoziția fermă a Partidului Social Democrat.
 • Președintele Klaus Iohannis subliniază că nicăieri în programul de guvernare nu sunt menționate creșterile enorme de fonduri alocate partidelor parlamentare, creșteri care se regăsesc în bugetul de stat pe anul în curs și de care PSD profită în cea mai mare măsură. De asemenea, programul de guvernare al PSD nu include nici transferarea unor servicii sociale în sarcina bugetelor locale, schimbare prin care bugetele locale resimt presiuni bugetare suplimentare, cu efectul sacrificării investițiilor indispensabile pentru calitatea vieții cetățenilor la nivelul comunităților locale.
 • În schimb, și în 2019 rămân acut subfinanțate sectoare cu adevărat prioritare, precum sănătatea, educația, infrastructura, de a căror dezvoltare ar beneficia, evident, toții românii. Din cauza propriei incompetențe în gestionarea banilor publici, PSD în pană de soluții. Este elocvent cazul bugetelor administrațiilor locale, pe seama cărora s-a realizat în acest an închiderea în ținta de deficit a bugetului național. Președintele României avertizează că efectele acestei situații sunt dintre cele mai grave, în condițiile în care ajung să fie puse sub semnul întrebării alocările fondurilor necesare persoanelor cu dizabilități, fapt care ar afecta sute de mii de familii.
 • PSD dă dovadă de o indiferență crasă față de persoanele cu dizabilități, pe care le lasă în grija autorităților locale, dar nu se asigură că există fonduri necesare pentru aceste plăți. Având în vedere toate aceste elemente, Președintele României urmează să ia o decizie în privința Legii bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pe care o va anunța public în zilele următoare.

Marți, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis "să renunțe la retorica de campanie electorală" și să promulge cât mai repede legea bugetului, "astfel încât copiii să poată beneficia de la 1 martie de creșterea alocațiilor". În ședința de marți, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care reglementează creșterea alocațiilor - inițiativă a opoziției - și s-a lăudat din nou că măsura, propusă de PNL, este meritul PSD-ALDE, care "au identificat corect sursa de finanțare".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7972 vizualizari

 • +10 (30 voturi)    
  Mda (Miercuri, 20 februarie 2019, 12:13)

  Soljenitin [utilizator]

  Psd face mizerii.
  Iohannis se mira ca proasta-n balci.
  Romanii se supara si dau unlike pe facebook.
  Treaba ramane cum vrea psd.

  Nu v-ati saturat de jocul asta de glezne?
  • -8 (18 voturi)    
   daca azi a ajuns (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:17)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   de unde stie deja la ora 13 (minus timpul necesar redactarii declaratiei) ca este naspa bugetul?
   o fi un buget de 2 randuri? ca lui ii ia o luna sa citeasca o pagina.
  • -6 (20 voturi)    
   subfinantare la sanatate, educatie, infrastructura (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:20)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   pai si unde sunt banii? ca bugetul este tot 100%.
   sa fie la servicii? sa fie la aparare pentru rachete si avioane?
   • +2 (10 voturi)    
    La pansionari speciali (Miercuri, 20 februarie 2019, 14:51)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    sau in locuri de unde se pot juli rapid, de obicei in companii de stat, Gaurile Negre clasice.
    PS: si-n leafa ta de postac, sau esti platit in copeici?!!!!!
    • -1 (7 voturi)    
     aoleu (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:23)

     cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     de pensiile magistratilor nu te poti atinge ca este atac la justitie.
     nasol
   • +4 (8 voturi)    
    la Jandragnerie (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:11)

    Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Sunt la Jandragnerie, ca tot le-a marit PSDragnea bugetul de arme cu 520%.
  • -7 (17 voturi)    
   Foaie verde loboda (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:30)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Foaie verde loboda.

   A criticat dur! Aiurea, fara cifre, dar dur. Si? Si, peste cateva zile il va aproba. Unde este consecventa?
  • -7 (15 voturi)    
   A criticat dur! (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:46)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Foaie verde loboda.

   A criticat dur! Aiurea, fara cifre, fara argumente, dar dur. Si? Si, peste cateva zile il va aproba. Unde este consecventa?
  • -3 (17 voturi)    
   Ai dreptate: Johannis se mira ca proasta-n balci (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:53)

   Compendium [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Din tot ce-ai scris, doar asta este adevarat! Romanii sunt ocupati sa-si ridice pensiile, alocatiile si salariile marite de PSD! Restul sunt mizerii!
   • +5 (11 voturi)    
    Care salarii... (Miercuri, 20 februarie 2019, 14:15)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Compendium

    .. valoreaza tot ai putin. Cursul de schimb se probuseste (cu asa buget, nu e de mirare) iar dobânzile cresc vertiginos, punând ecoomia pe butuci. Pentru P$D=PCR, tinta ochita, tinta atinsa, ca asta vor- sa distruga tot,
 • -18 (38 voturi)    
  iresponsabilul vesel e in campanie electorala... (Miercuri, 20 februarie 2019, 12:22)

  demaGOGU [utilizator]

  ...bref, oricine asteapta decizii "responsabile" ptr tara o face pe riscul propriu.
  • +10 (16 voturi)    
   gogule, (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:35)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   iar ai primit doar o copeica de la Sultanul Dragnea! Pai mafiotul si guvernul sau trebuia sa prezinte in Parlament proiectul de buget acum 3 luni si, acum, voi ciumatii rosii vreti sa fie promulgat de Presedinte la cateva minute dupa ce Veorica mononeuron i l-a trimis. Sa-l promulge ca primarul, ca-i are la inima pe toti PSDmafiotii!
   Duceti-va toti ciumatii rosii la Moscova si stati acolo!
   • -3 (11 voturi)    
    Atunci de ce s-a trezit vorbind? (Miercuri, 20 februarie 2019, 14:18)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    Atunci de ce Klaus (administratia lui) s-a trezit vorbind? Pe bune. Daca "nu l-a citit" (si aici te cred, ca citeste greu), de ce a cuvantat?
    Si daca a cuvantat si l-a facut praf, de ce nu l-a respins?
 • -2 (16 voturi)    
  Cand purtatorul de cuvant (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:24)

  Martinezu [utilizator]

  Vorbeste in numele presedintelui, inseamna ca presedintele e ocupat cu altceva mai important?
  • -4 (12 voturi)    
   Ba bine ca nu: urmareste pe google case in B. (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:55)

   Compendium [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   ...
 • -2 (14 voturi)    
  Poate ca o casa in plus ptr era investitie (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:27)

  Compendium [utilizator]

  Un turist ajuns fara sa vrea intr-un post pentru care nu are nici o calificare si in virtutea caruia spune ce vrea, cand vrea si cum vrea, fara logica si sustinere. Daca el nu pleaca de acolo, nici macar un asa-zis consilier de-al lui nu trebuie dat afara ptr. numeroasele aiureli pe care le produce?
 • +5 (15 voturi)    
  Mai clar decât atât? (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:32)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cum rămâne cu fondruile enorme alocate brutelor numite jandarmi, cei care s-au intrecut in a măcelări protestatarii? Dar cu pauăeritatea serviciilor care ar trebui să apare RO de pericolele geo-politice? Ai?
 • +1 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 februarie 2019, 13:50)

  [anonim]

  • -9 (17 voturi)    
   Voteaza usr+ ca sa obtii un mare - (minus) (Miercuri, 20 februarie 2019, 14:00)

   Compendium [utilizator] i-a raspuns lui

   Fa-o, dar sa nu te miri apoi ca so.os nu te va mai plati, dupa ce pune mana pe Tara.
 • -6 (10 voturi)    
  are dreptate (Miercuri, 20 februarie 2019, 14:10)

  cucuveauamov [utilizator]

  fondurile ar fi trebuit alocate catre Servicii, nu catre amarasteni
 • +3 (9 voturi)    
  ce repede citeste acum!! (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:01)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  o fi facut meditatii?!
  • +3 (7 voturi)    
   Nici acum n-a citit, stai linistit (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:22)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Nici acum n-a citit, stai linistit.
   A primit comanda sa latre. A iesit, a latrat, a plecat.
   In curand o sa aprobe Bugetul.
 • +1 (9 voturi)    
  mda (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:12)

  noi2013 [utilizator]

  De parca ar ci intelege Johannis ce e un buget si cum ar trebui sa fie....

  N-a fost in stare in 4 ani sa gireze o strategie pe educatie unde ar trebui sa priceapa cate ceva si acum critica dur bugetul....

  Dar inainte sa inceapa constructia bugetara a chemat pe cineva la discutii? A facut propuneri, a aratat ingrijorari cum face de obicei...

  Nu, ca de fapt nu prea e treaba lui
 • +3 (5 voturi)    
  Retur (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:14)

  tontu [utilizator]

  E clar ca bugetul va reveni in Parlament, dar, foarte probabil, va face o "escala" si pe la CCR.
 • -3 (9 voturi)    
  Bravo, dle presedinte (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:19)

  midufi [utilizator]

  Mor infractorii de ciuda.
  Au scos leprele la postare: tovarasii cucu, niuluk, gogu... tocesc tastaturile cu postari inepte.
  Deci e de bine.

  Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • 0 (6 voturi)    
  Pai daca a laudat amendamentul PNL(stiti (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:33)

  xrogo [utilizator]

  cite amendamente au depus liberali, toate adunate dadeau peste 60% din PIB!) inseamna ca ar trebui sa-l accepte, dar stai, pana si cei ce au depus amendamentul au uitat de el si-au votat impotriva, acu ce sa credem, il sustin sau nu?
 • -1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:58)

  [anonim]

 • +2 (4 voturi)    
  Opinie. (Miercuri, 20 februarie 2019, 16:20)

  Houthi [utilizator]

  D-le Presedinte,din ce am citit si din ce au spus,unii si altii,reiese ca este un buget al durerii!In conditiile astea,cand oamenii simpli vor trebui sa suporte,bazaconiile echipei Dragea&asociatii,trebuie sa le trimiteti bugetul la Parlament.O sa guite kimirsenii lui Dragnea,ca asa sunt dresati,dar nu vor avea ce sa faca pana la urma.SUCCES.!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by