Deputatul PSD Răzvan Cuc (37 ani), propus de PSD ministru la transporturi, a mai deținut această funcție în guvernele Grindeanu și Tudose. A fost dur criticat, chiar în propriul partid, pentru faptul că în mandatul său nu a avansat niciun proiect important de infrastructură. De altfel, în ianuarie 2017, întrebat de jurnaliști câți kilometri de autostradă vor fi construiți în acel an, Cuc a răspuns: Nu promit niciun kilometru de autostradă. Și chiar s-a ținut de cuvânt: nu a fost făcut niciun kilometru de autostradă în mandatul său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ultimei declarații de avere, în 2017, când a fost ministru, a achiziționat mai multe imobile. Figurează și cu 200.000 lei primiți ca donație.

În octombrie a fost înlocuit din funcție de fostul premier Mihai Tudose, care nu pierdea nicio ocazie de a-l critica pentru ineficiență.

Răzvan Cuc este contestat chiar și acum de unii membri din partid. Unul dintre cei nemulțumiți este baronul Marian Oprișan. Motivul este mutarea lui Cuc, de pe o zi pe alta, de la PSD Giurgiu la PSD Neamț, doar pentru a obține această numire la transporturi. Filiala Giurgiu de unde provenea și nu-l susținea pentru un nou mandat. Astfel, în urmă cu două săptămâni a fost transferat la PSD Neamț, unde lider este Ionel Arsene, apropiat al lui Liviu Dragnea. Răzvan Cuc a ajuns deputat pe listele PSD Giurgiu.

În octombrie 2017 a fost înlocuit din funcția de ministru, după ce Mihai Tudose l-a criticat public de mai multe ori că blochează proiecte de investiții. Practic, nu doar partidele de opoziție, care au avut și o moțiune împotriva lui, îl contestau, ci și premierul din acea perioadă.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, marți seară, la TVR, că nu l-a vrut pe Răzvan Cuc ministru al Transporturilor în guvernul pe care l-a condus pentru că "definiția idioțeniei este să faci același lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Hai să nu mai facem, cu aceiași oameni care au reușit să nu facă 27, 28 de ani, autostrăzi, să încercăm altfel".

Până să ajungă deputat, a fost administrator public al Județului Giurgiu, la Consiliul Județean Giurgiu. În perioada noiembrie 2015-mai 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În perioada iunie 2013-octombrie 2016 a fost director general la Administrația Zonei Libere Giurgiu, iar în perioada ianuarie 2013- iunie 2013 a fost director general adjunct la aceeași instituție. În perioada mai 2019- iunie 2012 a fost administrator la firma SC Pan D'OR Aliment SRL Giurgiu.

Potrivit ultimei declarații de avere, deține mai multe proprietăți, dintre care un teren intravilan în orașul Giurgiu, de 700 mp, achiziționat în 2017. Tot în 2017, a mai cumpărat două apartamente, din care unul de 700 mp în Giurgiu. Pentru un alt apartament din 2017, din București, spune că are contract de întreținere. În afară de acestea, mai deține un spațiu comercial în Giurgiu, o casă de locuit tot în Giurgiu, un apartament în Giurgiu și două în București. De asemenea, mai are două terenuri intravilane în Giurgiu și 10 hectare de teren agricol.

În 2018 a vândut un apartament pentru 112.000 euro și o garsonieră pentru 55.000 euro.

La venituri, în ultima sa declarație de avere, semnată în iunie 2018, erau trecute salariul de ministru și cel de deputat. Soția sa figura cu indemnizație creștere copil.