Răzvan Cuc, propus de PSD la conducerea Ministerului Transporturilor, după ce a mai deținut acest portofoliu în guvernele Grindeanu și Tudose, îi mulțumește "în special" premierului Viorica Dăncilă pentru "încrederea de-a face parte din echipa sa", lui Liviu Dragnea, precum și liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, pentru că l-a "sprijinit cu toată determinarea". Cuc provine din PSD Giurgiu, însă pentru că nu a fost susținut pentru un nou mandat de ministru de către filiala Giurgiu, s-a transferat în urmă cu două săptămâni la PSD Neamț. Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în 2017, an în care nu s-a deschis niciun kilometru de autostradă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima reacție a lui Răzvan Cuc după ce PSD l-a propus din nou ministru al Transporturilor a venit pe Facebook, unde el le mulțumește tuturor colegilor din PSD pentru votul din CEx și "în special" premierului Viorica Dăncilă pentru încrederea de-a face parte din echipa sa, președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru că a crezut în el, dar și liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, pentru că l-a "sprijinit cu toată determinarea".

El spune că votul primit în Comitetul Executiv al PSD îl onorează și determină să preia "cu și mai multă hotărâre proiectele din infrastructură care așteaptă să fie soluționate de luni bune".

"Sunt conștient că Ministerul Transporturilor are nevoie urgentă de un titular care să pună în practică proiectele de infrastructură pentru 2019, mai ales într-un moment în care deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor", susține Cuc.

Răzvan Cuc a fost ministru al Transporturilor din ianuarie până în iunie 2017, când Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură. Cuc a fost ministru al Transporturilor și în Cabinetul Tudose în perioada iunie-octombrie 2017. El și-a anunțat atunci demisia într-o ședință CEx al PSD. Liviu Dragnea i-a reproșat la acea vreme lui Cuc abilitățile reduse de comunicare, dar l-a descris drept "un tânăr bun, capabil”.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, marți seară, la TVR, că nu l-a vrut pe Răzvan Cuc ministru al Transporturilor în guvernul pe care l-a condus pentru că "definiția idioțeniei este să faci același lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Hai să nu mai facem, cu aceiași oameni care au reușit să nu facă 27, 28 de ani, autostrăzi, să încercăm altfel".

Fostul premier Mihai Tudose a declarat despre Răzvan Cuc că acesta a fost un exemplu "despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic”.

"Domnul Cuc care a fost un exemplu, pentru mine, despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic. Nimic bun. M-am săturat să îi tot spun «fă asta și asta, că nu se mai poate». Îmi băteam joc de el, dar Guvernul acesta nu este al cuiva, este al României și eu am considerat că anumite lucruri să își găsească răspunsuri în fața oamenilor”, a afirmat Mihai Tudose la TVR 1, conform Mediafax.