Creatorul de modă Karl Lagerfeld, care lucra pentru celebra casa Chanel, a murit marți la vârsta de 85 de ani, scrie presa franceză. Născut pe 10 septembrie 1933, el a condus Casa de modă Chanel din 1983, fiind unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți designeri.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a fost internat de urgență luni seara și a murit în cursul dimineții de marți.

Născut pe 10 septembrie 1933, el a condus Casa de modă Chanel din 1983, fiind unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți designeri.

Creatorul german a rămas activ, în ciuda vârstei, fiind unul dintre cele mai prolifice figuri ale industriei. Lagerfeld a creat colecții și pentru brandul personal și pentru casa de modă Fendi.

A fost internat după ce s-a simțit rău în ultimele săptămâni, lipsind de la mai multe prezentări de modă.

Născut Karl Otto Lagerfeldt, în 1933, în Germania, avea să emigreze la Paris în adolescență unde a devenit asistentul lui Pierre Balmain, iar în anii 60 a lucrat pentru Fendi și Chloe.

După un deceniu de la moartea lui Coco Chanel, a preluat conducerea acestei case de modă. anul următor, în 1984, și-a lansat propriul brand.

Lagerfeld s-a remarcat prin look-ul său original afișat în a doua parte a vieții sale, purtând mai mereu costume negre, ochelari de soare și părul prins într-o coadă. ”Arăta ca și cum aș fi propria mea caricatură. Și îmi place”, obișnuia el să spună.

Creatorul era și iubitor de pisici, pozând adesea alături de felina sa Choupette.