Un incendiu violent a izbucnit la un centru de dezmembrări auto din localitatea ilfoveană Voluntari. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov spun că la fața locului nu există surse de apă, astfel că s-a decis suplimentarea autospecialelor, care să facă naveta pentru a se alimenta. Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis o alertă către populație, având în vedere "degajările mari de fum toxic".

incedniu voluntariFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE - Prin sistemul Ro-Alert a fost emisă o alertă, locuitorii fiind sfătuiți să stea în incinte și să nu se expună la fum

"Incendiu puternic la depozit Remat, în comuna Afumați, cu degajări mari de fum. Norul de fum se îndreaptă în direcția municipiului București, pentru asigurarea protecției, rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor", este alerta transmisă prin Ro- Alert.

"Alerta a fost trimisă având în vedere fumul toxic. Există o reală problemă prin faprul că nu sunt hidranți. Alimentarea se face de la centre comerciale aflate la distanță de un kilometru sau mai mult", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

UPDATE - La fața locului sunt cel puțin 20 de mașini de pompieri

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, incendiul este extrem de puternic și a cuprins o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, la un centru de dezmembrări auto din Voluntari, aflat în apropierea șoselei de centură. El a precizat că focul a cuprins o stivă de mașini dezmembrate și riscă să se extindă la utilaje, dar și la alte clădiri aflate în apropiere.

Incendiul a fost anunțat de către angajați, care au fost evacuați, fără a exista victime.

La fața locului se află cel puțin 10 autospeciale, iar numărul acestora este suplimentat.

Reprezentantul ISU a precizat că la fața locului nu există o sursă de apă, astfel că pompierii trebuie să facă naveta la alți operatori, la o distanță de câteva sute de metri.