VIDEO Copii fără apărare - Cazul dramatic al fetiței din Târgoviste, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani. Mama fetei: „I-a fost frică să zică că a fost concubinul meu. El e principalul suspect”

de Catiușa Ivanov, Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 19 februarie 2019, 7:48 Actualitate | Esenţial


Caz dramatic la Targoviste
Foto: Hotnews
O fetiță de 13 ani din Târgoviște, imobilizată în scaun cu rotile, a născut la începutul lunii februarie, la maternitatea din oraș. Fata ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei, de un an de zile, însă de frică nu a spus nimic, sarcina fiind descoperită abia după 6 luni, a declarat mama acesteia pentru HotNews.ro. Copila, împreună cu mama, concubinul acesteia și cei 5 frați erau cazați într-un centru de îngrijire al Primăriei Târgoviște, iar cazul este cu atât mai grav, cu cât nimeni nu a sesizat drama trăită de aceasta, deși era înconjurată cel puțin teoretic de personal de specialitate. Procurorii cercetează cazul și urmează să stabilească filmul evenimentelor.

Din păcate, acest caz nu este o excepție. Un studiu realizat de Fundația World Vision Romania relevă că sunt sute astfel de cazuri, iar țara noastră se clasează după Tanzania, Kenia şi Uganda în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva exploatării şi abuzului sexual al copiilor. Din păcate, despre aceste probleme se vorbește foarte puțin, iar autoritățile par să aibă alte priorități, cum este decontarea vitaminei D pentru populație sau condițiile din închisori.
 • Fetița de 13 ani suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei operații, pe 2 august, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile.
 • Copila, alături de mamă, concubinul și 5 frați, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, locuiește în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Târgoviște.
 • Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie acest an, în urma unui control medical după ce mama sa s-a plâns că „era prea grasă” și nu o mai poate ridica în brațe.
 • Pe 16 ianuarie, Poliția a fost sesizată în acest caz, însă copila ar fi declarat că a întreținut relații sexuale cu o rudă a concubinului mamei.
 • La începutul lunii februarie, după ce a născut, fetița spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la 12 ani. Imediat, suspectul a părăsit centrul.
 • Mama copilei: „Abuzul s-a întâmplat în centru. Fata mi-a zis că se întâmpla când plecam să iau alocația, el își lua liber și stătea cu ea și cu cea mică de 3 ani, aia mică dormea, fata mi-a spus că punea scaunul în ușă că să nu îl prindă asistentele”
 • Directoarea de la Asistență Socială susține că autoritățile nu au bănuit nimic, centrul în care familia era cazată fiind unul cu regim deschis, iar camere de supraveghere sunt doar pe holuri.

Video realizat cu echipament Nikon.

---

Fetița de 13 ani care a devenit recent mamă are parapareză, iar pe 2 august a fost operată la un picior pentru a se putea deplasa cu ajutorul cârjelor. În perioada de recuperare a stat în căruciorul cu rotile.

Din luna noiembrie 2017, aceasta împreună cu familia (mama, concubinul și 5 frați cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani ) locuiește în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Târgoviște. Înainte stăteau într-un spațiu insalubru, iar Primăria le-a oferit această soluție locativă.

Mama: Eu am aflat că este însărcinată în 6 luni, când am dus-o la doctor că am spus că e prea grasă

Mama spune că a aflat despre sarcina fetei abia în luna ianuarie, când a solicitat un control medical fiindcă ”era prea grasă”.

”Eu am aflat că este însărcinată în 6 luni când m-au dus doamnele din centrul Sfânta Maria, asistenta medicală, la doctor. I-am spus că fata mea este prea grasă, vreau să o ducă la un control, că nu pot să o mai duc în brațe pe scări. Și m-a dus doamna la spital, i-a făcut o ecografie la burtă și a depistat că are un bebeluș. Eu nu am crezut, mi s-au înmuiat picioarele, am zis că nu are cum să fie însărcinată fata mea. I-a făcut și test de urină, i-au ieșit două linii. Eu nu mi-am dat seama că fata este însărcinată, nu avea grețuri, nu avea nimic, dureri de cap. Era un copil normal. Eu îi făceam baie doar la cap și în rest o lăsam să se spele singură, mergea de-a bușile și o băgam în cadă. Zicea, mami, mă spăl singură că mi-e rușine de tine. De aia nici nu am observat”, povestește mama fetei.

Director Asistență Socială: Nicio clipă nu a declarat absolut nimic și nu ne-a făcut să bănuim

Marcela Iordache, directoarea Direcției de Asistență Socială, a declarat pentru HotNews.ro că nici angajații centrului nu au văzut nimic care să indice faptul că fetița este gravidă și au aflat abia pe 15 ianuarie 2019. Este foarte posibil ca fetița să fi fost însărcinată și pe 2 august, când a fost operată la picior, medicii din Spitalul Județean Târgoviște, care au făcut cezariana, evaluând că bebelușul avea 33-34 de săptămâni la naștere.

”Nu, nu am văzut nimic în neregulă, și stăm de vorbă cu ea. Noi le oferim și consiliere psihologică, medicală, stăm de vorbă cu ei aproape zilnic. Nicio clipă nu a declarat absolut nimic și nu ne-a făcut să bănuim. A suferit o intervenție chirurgicală în august 2018 și de atunci a fost imobilizată într-un cărucior cu rotile. Statul acela în cărucior și mai mult în pat pe noi ne-a făcut să credem că s-a îngrășat un pic, deci nu a fost o altă suspiciune. Nu știm dacă a fost însărcinată în timpul intervenției chirurgicale din august, sperăm să se afle toate lucrurile astea. Am aflat că este însărcinată pe 15 ianuarie, când deja era o sarcină înaintată. În momentul în care am suspectat și bănuit, din comportamentul ei practic, am mers la spital și am depistat această sarcină. Pe 5 februarie a născut un copil de 1,800 kg, prematur. Sunt bine amândouă. Mama a fost externată, este la noi în centru”, a explicat directoarea DAS Târgoviște.

Poliția sesizată pe 16 ianuarie. „I-a fost frică să zică că a fost concubinul meu. Concubinul meu este principalul suspect”

Pe 16 ianuarie, a doua zi după ce au aflat că fetița de 13 ani este însărcinată, angajații Direcției de Asistență Socială Târgoviște au sesizat Poliția și a început o anchetă. Copila a declarat însă conducerii centrului și Poliției că a întreținut relații sexuale cu o rudă a concubinului mamei. Astfel că, de pe 16 ianuarie și până la începutul lunii februarie, când a ajuns la spital să nască, aceasta a stat în continuare cu presupusul agresor.

”Ele au întrebat cine este tatăl și fata nu a recunoscut, a dat vina pe un nepot de-al concubinului meu de la țară. Am fost anchetate de Poliția din Târgoviște, ne-au dus la sediu, ne-au luat declarație. Pe mine m-au ținut pe hol, i-au luat declarație fetei, apoi a venit o avocată, o psiholoagă de au întrebat-o. Fata a dat declarații mincinoase că i-a fost frică. A zis că e nepotul soțului. I-a fost frică să zică că a fost concubinul meu. Concubinul meu este principalul suspect”, își amintește Gabriela B., mama fetiței.

„I-am zis că el este suspectul. El a zis: Ce să fac acuma? Asta e

Aceasta spune că abuzurile sexuale s-ar fi întâmplat, în centrul de asistență socială, când aceasta lăsa copila în grija concubinului ca să meargă să ia alocația. Acesta și-ar fi recunoscut fapta în fața femeii.

”Fata nu a ieșit singură din centru. A stat numai cu mine supravegheată, stă numai cu mine, are căruț. Abuzul s-a întâmplat în centru. Fata mi-a zis că se întâmpla când plecam să iau alocația, el își lua liber și stătea cu ea și cu cea mică de 3 ani, aia mică dormea, fata mi-a spus că punea scaunul în ușă că să nu îl prindă asistentele și atât. Altceva nu am ce să mai spun. Nu mai știu nimic. Concubinul a venit să-i dau țoalele din centru, că nu mai avea voie să intre acolo la copii și i-am zis că el este suspectul. El a zis: ”Ce să fac acuma? Asta e””, ne-a mai declarat mama fetei.

Centru de servicii sociale cu regim deschis, camere de supraveghere doar pe holuri

Marcela Iordache, directoarea DAS, spune că în centrul unde este cazată famila sunt camere de supraveghere, însă doar pe hol, nu și în apartamentele celor cazați, iar pe concubinul mamei l-a dat afară imediat ce fetița și-a schimbat declarația.

”Tatăl nu mai stă în centru deocamdată, nu știm unde stă, nu ne-a comunicat adresa. A plecat sâmbătă de la noi, când și-a schimbat fata declarația. Noi când am aflat că a declarat așa ceva, noi i-am făcut imediat suspendare de servicii. Până acum nu am avut motivul fiindcă nu a declarat sub nicio formă și nicio clipă altceva decât că este vorba de altcineva. Camere de supraveghere avem numai pe holuri, însă noi nu avem un regim închis, suntem un centru de servicii sociale cu regim deschis. Ei pot pleca oricând, ne fac o solicitare în acest sens sau pur și simplu se trec într-un caiet că ies pentru o oră. Iar fata pleca tot timpul, este adevărat, numai însoțită de mamă sau de familie, fiindcă avea nevoie de însoțitor. Au mers la cumpărături, în parc, la recuperare. Iar în camere este intimitatea fiecăruia. Nu a fost niciun semnal. La primul semnal de acest fel am fi sesizat Poliția imediat. Nu ne jucăm”, a explicat Marcela Iordache.

Chiar dacă s-a născut prematur, bebelușul este sănătos și a început să ia în greutate, iar mama este bine și a fost externată, spun medicii de la Spitalul Județean Târgoviște.

”În acest moment, bebelușul, pentru cele 9 zile ale lui, se află într-o stare satisfăcătoare. Este în compartimentul de prematuri, s-a născut prematur, cu o vârstă gestațională de 33-34 de săptămâni și este sub strictă supraveghere, în incubator, a început chiar să ia puțin în greutate. Mămica lui a fost externată. Este bine. A născut prin cezariană”, a declarat pentru HotNews.ro Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Județean Târgoviște.

Mama fetiței de 13 ani spune că dorește să aibă grijă de copil împreună cu fata ei.

”Fata este bine după operație, mănâncă. Avem o psiholoagă acolo, a zis că o să vorbească cu ea. Bebelușa este bine, mi-au zis doamnele asistente să vin în vizită, să aduc pampers, să întreb de sănătate. Este sănătoasă, întreagă, are un furtunaș pe burtică să se dezvolte ea, să crească. Restul e sănătoasă tun. Nu are tratament. Îl păstrez, o să am grijă de șapte copii”, a spus aceasta.

Acum, temerea mamei este că va fi despărțită de fiica ei și de bebebeluș, dar și că vor fi dați afară din centrul de asistență socială în urma scandalului.

”După ce iau bebelușul de la spital nu mai pot să stau în centru, o să-mi caut cu chirie. Acolo nu mai este voie cu bebeluși de ăștia sugari și nu ne mai primește. Acolo merge doar cu copii de la 2 ani în sus. Șefa din centru mi-a zis că nu poate să mă țină cu bebelușul și trebuie să-mi caut. Eu nu am unde să-mi caut că pensia mi-o oprește centrul și eu nu am bani, vreau să mă ajute domnul primar, să-mi dea și mie o locuință socială”, a mai declarat mama fetiței de 13 ani.

„Nu s-a pus în discuție niciodată să-i dăm afară” / „Mama și bebelușul vor fi transferați la un centru special Mama și copilul

Marcela Iordache, șefa Direcției de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște, spune că nu se pune problema să fie dați afară din centru, dar legislația nu îi permite să primească un sugar acolo, astfel că mama minoră și bebelușul vor sta într-un centru dedicat, aflat în vecinătate.

”Mama și bebelușul vor fi transferați la un centru special ”Mama și copilul” din cadrul DGASPC, în apropierea centrului nostru pentru că ea fiind minoră, trebuie susținută și de mamă și de noi. Ceilalți rămân în centrul nostru. Nu s-a pus în discuție niciodată să-i dăm afară. Nu ne-am mai confruntat cu această problemă. De obicei, mama și copilul merg la DGASPC. Ea fiind și minoră și cu handicap are nevoie de mult mai mult suport față de o mamă obișnuită. Atunci trebuia să găsim o soluție. Mama și copilul trebuie să beneficieze de servicii specializate, or noi nu putem oferi asta. Așa este legislația. Dar nu rămâne nimeni pe drumuri”, a explicat aceasta.

Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, spune că nu a primit nicio sesizare privind fetița de 13 ani până în momentul în care cazul a ajuns la Poliție. Aceasta spune că acum instituția analizează cazul și va acționa în consecință.

”În acest moment cazul este analizat de echipa pluridisciplinară pentru a se identifica cea mai bună soluție. Într-o primă etapă se va încerca prevenirea sepărării copilului de familie. Adolescenta și-a exprimat dorința de a crește copilul nou-născut împreună cu mama care a declarat că o va sprijini. Deocamdată, se află într-un centru al Primăriei Târgoviște, urmând să se identifice o locuință pentru familie și să monitorizăm în continuare cazul. Dacă se va constata că nu poate fi îngrijit copilul în familie, atunci se vor institui măsuri de protecție speciale”, a declarat pentru HotNews.ro Cerasela Gurgu.

Reporterii HotNews.ro au contactat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Alexandra Ciurea, pentru a obține o declarație, aceasta însă a refuzat să vorbească cu noi și ne-a trimis către Parchet. Aici ni s-a spus doar că se află o anchetă pe rol.

Sperăm ca organele de anchetă să-și facă treaba și vinovații să plătească, iar instituțiile care se ocupă de protecția copilului să se asigure că fetița care a trăit această traumă este îngrijită corespunzător.

România, după Tanzania, Kenya şi Uganda în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva exploatării şi abuzului sexual asupra copiilor

Din păcate, deși acest caz este unul dramatic, nu este o excepție. România se clasează după Tanzania, Kenya şi Uganda în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva exploatării şi abuzului sexual al copiilor, potrivit Fundației World Vision România. România a obţinut un scor de 52,8 din 100 în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva exploatării şi abuzului sexual al copiilor, conform studiului Out of the shadows lansat de The Economist Intelligence Unit la începutul acestui an și citat de WVR.

Astfel, ţara noastră ocupă poziţia 21 din cele 40 de ţări analizate în acest studiu - clasându-se după Tanzania, Kenya şi Uganda - şi are cel mai mic scor general din Uniunea Europeană, fiind depăşită de Serbia, care a obţinut un scor de 58,2. Cel mai mare scor a fost obţinut de Marea Britanie (82.7), urmată de Suedia (81,5) şi Canada (75,3).

”În 2017, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a înregistrat 817 cazuri de abuz şi exploatare sexuală. Trebuie să ţinem cont de faptul că aceste cazuri raportate reprezintă doar o parte dintre abuzurile petrecute în România, asta pentru că fiecare cifră oficială ascunde realitatea altor sute de cazuri neraportate. Aşadar, deşi problema exploatării şi abuzului sexual faţă de copii este una extrem de gravă, scorul obţinut arată că ţara noastră este deficitară atât în ceea ce priveşte resursele alocate şi capacitatea statului de răspuns la această problemă, cât şi în ceea ce priveşte implicarea mediul de afaceri, societăţii civile şi mass-mediei în prevenirea riscurilor şi sprijinirea victimelor”, se arată într-un comunicat emis de World Vision România, la începutul lunii februarie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

61756 vizualizari

 • +34 (38 voturi)    
  Mama.. (Marţi, 19 februarie 2019, 8:12)

  sim18 [utilizator]

  Mama este o idioata si o inconstienta! Face si 6 copii, dar nu e in stare sa isi cunoasca propria fiica...
  • +26 (28 voturi)    
   De aia stau in Centrul de servicii sociale (Marţi, 19 februarie 2019, 8:38)

   lasa [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   Cum reuseste un sistem de servicii sociale din Romania sa nenoroceasca niste copii: indiferenta, lasitate, promiscuitate. Din pacate, asa se traieste in zonele rurale sarace ale Romaniei, eu stiu un caz similar chiar din Bucuresti, unde s-a musamalizat repede, deoarece fata abuzata era majora. Vai de copiii stia nascuti in asemenea conditii.
   Dar la OPERATIA de pe 2 august nimeni n-a sesizat nimic? Nu se fac investigatii obligatorii inainte?
   Eu ii vad vinovati pe administratorii centrului.
   • +14 (14 voturi)    
    Subscriu (Marţi, 19 februarie 2019, 13:50)

    ex nihilo [utilizator] i-a raspuns lui lasa

    "asa se traieste in zonele rurale sarace ale Romaniei" - si se voteaza: PSD!
  • +2 (2 voturi)    
   "România se clasează după Tanzania... (Miercuri, 20 februarie 2019, 11:37)

   Bibishor [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   ...Kenya şi Uganda"... Pai si geografic ar fi trebuit sa se situeze cam tot pe acolo. Intrarea in UE a fost doar un cadou prost folosit de mafia romaneasca care se crede clasa politica.
 • +41 (51 voturi)    
  mda (Marţi, 19 februarie 2019, 8:34)

  transpenibilus [utilizator]

  Felicitari psd, multumim dragnea&dancila&felixvoiculescu.

  Spasiva mazeta, galeo, kingdavid banat pentru propaganda?, gpavel, srpc, zizin, Fides, moromete2, xrogo, xolv si restul plutonului de postaci sovietici.

  Asta-i tara pe care ne-o fauriti, astia sunt oamenii pe care ii promovati si aparati.

  SCOATEREA IN AFARA LEGII A PSDALDE SI INCHIDEREA LATRINELOR. ACUM.
  • +26 (28 voturi)    
   si-au spus parerea (Marţi, 19 februarie 2019, 9:11)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   au aruncat un - si au tacut din gura ca niste lasi ce sunt!

   lumea trebuie sa inteleaga: coruptia naste monstrii ... foarte multe lucruri erau mult mai bune in romania daca nu se fura!
  • -18 (32 voturi)    
   Ce treaba are Dragnea ? (Marţi, 19 februarie 2019, 9:14)

   Frankie [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Cu o fata care a fost violata ?
   • -1 (23 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 9:56)

    [anonim] i-a raspuns lui Frankie

    • 0 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 20:43)

     [anonim] i-a raspuns lui

     • +1 (1 vot)    
      ai lovit (Miercuri, 20 februarie 2019, 8:00)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui

      în odorul nației teleor-române, în lampionul gândirii, în crăișorul bălților, în imaginea imaculatului adveăr (”eu nu ștu nimic” nici când dă gargamel OUG iar vasilica semnează ca tuta), în victima dușmanilor programului de guvernare, Soros, Johannis și statul paralel, ... etc. (că are multe calități, pupa-l-ar scraoțchi pă frunte).
   • +20 (24 voturi)    
    Are, man (Marţi, 19 februarie 2019, 11:10)

    MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    Are. E seful partidului care a avut cel mai greu cuvant de spus dupa revolutie. PSD, in diferitele sale forme, a fost majoritar in Parlament/Guvern in peste 60% din anii (completi!) de dupa revolutie.

    Daca a fost vreun partid care ar fi putut sa faca bine tarii asteia, PSD a fost. Si uite in ce hal suntem. De-aia e Dragnea de vina, pentru ca e presedinte de 4 ani si n-a schimbat zoaiele din partid astfel incat sa aiba oameni care chiar sa faca bine tarii (intregii tari), ci dimpotriva, uite care sunt exponentii partidului. De-aia.
   • +11 (13 voturi)    
    astea sunt adveratatele probleme ale (Marţi, 19 februarie 2019, 11:24)

    yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    oamenilor, necromanul nu stie decat sa fure iar in spatele lui s-a aliniat un partid intreg, toti sunt cinici, criminali in aceeasi masura
    • +1 (1 vot)    
     ar fi (Miercuri, 20 februarie 2019, 8:03)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

     bine să fie cum zicea Eminescu, ”nemuritor și rece”.
   • +10 (12 voturi)    
    Are (Marţi, 19 februarie 2019, 12:23)

    nlln [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    Dragnea a plans de mila puscariasilor.
    A facut politica de stat din imbunatatirea conditiilor in inchisori .

    Avocatul Poporului plangea de mila cu cateva zile in urma, tot puscariasilor.

    Pe agenda Guvernului exista o singura problema.
    Modificarea legilor justitiei si eliberarea infractorilor.

    De siguranta si bunastarea copiilor din centrele de plasament nu au timp.
    traiesc cei care nu se pot apara singuri.
    Dragnea, Dancila, Tariceanu, si tot PSD ALDE UDMR sunt principalii vinovati de mizeria in care
    traiesc cei ce nu se pot apara singuri.
    Un stat corupt, o putere politica cu gandire de infractor nu pot face curatenie.

    Cui ii pasa? Nimanui.
    Ei au alte treburi.
   • +12 (14 voturi)    
    nici nu ai idee (Marţi, 19 februarie 2019, 12:57)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

    impresia din romania este ca justitia ese la mana infractorilor

    slugile in fruntea justitiei care nu mai servesc justitia, ci hotii

    cam ce efect il are?! iti spun eu, daca nu pricepi: nimeni nu mai are incredere in justitie... adica oamenii nu mai reclama de frica (nevasta reclama barbatul, si barbatul nu are interdictie, vine acasa si o omoara in bataie...), pentru ca nu cred ca justitia ii poate ajuta si asta se aplica si la infractori... esti mult mai increzator cand incalci legea pentru ca nu crezi ca justitia o sa te prinda

    imi aduc aminte cuvintele unui prieten din liceu cand traversam aiurea (si eu eram cam cu nodu in gat ca sa zic asa): "stai mai linistit ca nu ne ia politia pe noi, tot pe soferi ii ia"

    cam asa e problema si aici... lumea incalca legea pentru ca nu cred ca justitia le face ceva...
    si sincer sa fiu... nici eu nu cred...
  • +12 (14 voturi)    
   + (Marţi, 19 februarie 2019, 11:02)

   Jude [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Ai uitat pe demagogu, A320, cucuveauamov
 • +23 (29 voturi)    
  Rusinea, vina, lipsa educatiei (Marţi, 19 februarie 2019, 8:39)

  marvel [utilizator]

  Toate au contribuit la aceasta drama. Romania ocupa un loc rusinos, printre tarile africane la astfel de cazuri si cu toate astea Biserica se opune educatiei sexuale in scoli. De ce sa educam si informam copiii, sa le spunem ce este un abuz, sa invatam tinerele sa se fereasca de astfel de indivizi sau sa prevenim sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala?

  Nu mai bine ne rugam si pupam moastele si denuntam educatia sexuala ca opera diavolului si smintirea tinerilor?
 • -29 (33 voturi)    
  ... (Marţi, 19 februarie 2019, 8:45)

  vitan.sandu [utilizator]

  Iata ca sunt cretinei pentru care toate mizeriile trebuie legate de dragnea si psd! Cum sa ne mai facem bine cu asemenea avortoni printre noi!?
  • +13 (19 voturi)    
   si nu se leaga (Marţi, 19 februarie 2019, 10:17)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   scarba comunista?!
   coruptia e legata de tot! nu ai autostrazi: de vina e coruptia, nu ai spitale, tot coruptia e de vina, nu isi face justitia treaba, ai ghicit: coruptia!

   dar nuuuuuu.... aici e altceva!

   nu sunt legi ba prostule! daca erau legi (ca in alte tari), copilul ala era luat de la parinti in secunda 2! dar nuuuuu nu e de vina coruptia....
   hai mars si suge niste laptic de la psd , sau niste turkish delight... ce preferi!
   • +9 (9 voturi)    
    Angajații centrelor nu au nici-o calificare. (Marţi, 19 februarie 2019, 11:51)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Angajarea în centrele de protecție socială se face pe pile.Personalul nu are nici-o calificare sau au diplome fără valoare intelectuală și morală.Personalul de deservire execută mai mult munci casnice pe la diferiți mahări locali și copii sunt folosiți drept păpuși de amuzament pentru șefi și prietenii lor,de multe ori abuzați,inclusiv sexual.Nu cred-că mama fetiței nu știa că concubinul abuza sexual fetița.De ce sa permis domiciliul în comun mamă,fetiță,amant.?
  • +1 (1 vot)    
   bine (Miercuri, 20 februarie 2019, 8:10)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   că recunoști că tu ești autorul, concubinul adicătelea.
   Păi cine conduce România, avortonule? Nu nentu dragnea? Nu el este statul? Că așa îi place. El și cu Ludovic al XIV-lea. Nu statul trebuie să se îngrijească și de cei săraci cu duhul, astfel încât să nu se întâmple ”minuni” ca asta?
 • +25 (29 voturi)    
  mda.... (Marţi, 19 februarie 2019, 9:10)

  liviu_ [utilizator]

  un "parinte" care permite asa ceva nu e parinte...
  also... tatal e la psucarie, nu?! sau beneficiaza de recursul compensatoriu si pleaca cu niste banuti pt exraordinara isprava?!
  vreau sa aud ce parere au postacii psd despre amnistie, gratiere si recusrul compensatoriu... macar sa ma lamuresc daca sunt psihopati sau nu... ca slugi psdiste stiu deja ca sunt!
  • +12 (12 voturi)    
   Hmm (Marţi, 19 februarie 2019, 11:12)

   MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Daca te referi la concubin, era doar suspect. Asa ca nu e la inchisoare.
   Ma rog, nu inchisoare ar merita, din punctul meu de vedere. Cine abuzeaza de copii ala nu e om. Nici animal nu e - si animalele au mai multe drepturi decat ala. E doar o masa de materie cu aspect humanoid total irosita in planul asta existential si-ar trebui ajutat/a sa transceada in urmatorul plan existential cu ceva pedeapsa capitala. Scurt si la obiect. Fuck this shit
   • +6 (8 voturi)    
    scuze.... (Marţi, 19 februarie 2019, 13:03)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

    imi cer scuze pentru ca am indraznit sa nu ii acord acelui personaj prezumtia de nevinovatie...
    stiu ca drepturile infratorilor sunt mai importante in aceasta tara decat drepturile victimelor sau decat dreptatea

    mai... sincer sa fiu de cand am citit niste lucruri despre torturile mediecale... stiu ce i-as face si concubinului si lui dracnea si lui slugarel, badea, tarceanu etc etc etc
    • +1 (1 vot)    
     Meh (Marţi, 19 februarie 2019, 16:05)

     MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     E frustrant, stiu. Dar hai sa ne limitam cu ideile de tortura strict in zona monstrilor astora de ranesc copii.

     Double entendre intended.
 • +18 (18 voturi)    
  sa fie bagati la puscarie (Marţi, 19 februarie 2019, 9:22)

  rochiri [utilizator]

  ...procurori ca cerceteaza....
 • +29 (31 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 19 februarie 2019, 9:32)

  qwerasdf [anonim]

  • -10 (18 voturi)    
   este vine oricui ,dar nu a mamei??? (Marţi, 19 februarie 2019, 10:45)

   Gicutzu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Cei care sustin familia, isi platesc taxele si isi cresc copii. Din taxele noastre sunt platiti toti acesti "welfare sponges". Daca este sa invinuesti pe cineva trebuie sa te uiti la mamace si seriea de decizii dezastruase: nu are o famile stabila, are 5 copii cu diversi barbati, nu are un venit asigurat, aduce necunoiscuti dubisi in preajma copiilor minori, nu reuseste sa comunice cu copii ei. Si nu este vina lui Dragnea, mai degraba a unui sistem care tolereaza si ajuta adulti iresponsabili.

   Biologia conteaza, in relatia dintre adulti si copii ce nu sunt ai lor:
   -Children living in households with unrelated adults are nearly 50 times as likely to die of inflicted injuries as children living with two biological parents, according to a study of Missouri data published in the journal of the American Academy of Pediatrics in 2005.
   -Children living in stepfamilies or with single parents are at higher risk of physical or sexual assault than children living with two biological or adoptive parents, according to several studies co-authored by David Finkelhor, director of the University of New Hampshire's Crimes Against Children Research Center.
   -Girls whose parents divorce face significantly higher risk of sexual assault, whether they live with their mother or father, according to research by Robin Wilson, a family law professor at Washington and Lee University.
   • +9 (13 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 19 februarie 2019, 11:23)

    qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui Gicutzu

    • +3 (5 voturi)    
     Preferintele electorale conteaza (Marţi, 19 februarie 2019, 12:29)

     Gicutzu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

     Vorbim de sistemul de asistenta sociala. Intentiile sunt bune, dar efectele sunt dezastruase pentru ca rasplateste iresponsabilitatea. Mama fetei se bucura de un domiciliu relativ stabil si a mai facut un copil. Copii sunt niste minuni, dar nu mi se pare normal sa traiesti din impozitele altora si sa faci al cincelea copil. Sunt oameni care muncesc platesc taxe si nu au bani, sau spatiu in casa, sa aiba al doilea sau al treilea copil.
     Aici se vede partea murdara a sistemului: ia bani de la oamenii responsabili si ii da unora care nu stiu pe ce lume traiesc.

     Sistemul asta este ceea ce voteaza romanii, protectie de la stat, crezand ca altii or sa plateasca pentru beneficiile personale.

     Imi pare rau de fata de 13 ani care nu a fost protejata de abuzuri si nu a avut de unde sa vada o viata altfe. Acum a intrat in viata fara mijloace se a se sustine, cu un handicap si un copil ce depinde de ea.
    • +4 (6 voturi)    
     Cine voteaza socialismul? (Marţi, 19 februarie 2019, 12:34)

     Gicutzu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

     Tipic socialist, asteapta statul sa rezolve problemele personale. Mama care aduce necunoscuti periculosi in preajma copiilor este
     nu are nici o vina.
     • +5 (9 voturi)    
      !!! (Marţi, 19 februarie 2019, 13:32)

      nlln [utilizator] i-a raspuns lui Gicutzu

      Daca mama avea ...posibilitati de a se ocupa de copii nu ajungeau in centrul de plasament.
      Odata ajunsi acolo este obligatia administratorului de a supraveghea ca acei copii primesc acolo exact ceea ce au nevoie.Asistenta si protectie.
      Daca acel centru de plasament nu se ocupa de acest lucru , in sensul ca se circula ca prin piata prin locuri unde copiii ar trebui protejati atunci centrul este raspunzator.

      De supravegherea activitatii centrului sigur se ocupa cineva .Exista o autoritate.

      Autoritatile infiintate pentru aproteja copii au fost de interes pt Dragnea atat timp cat si-a angajat protejatii din partid pe lefuri mari si nici o munca.

      Uitati-va in jur.
      Uitati-va cum arata scolile din unele localitati.
      Ei plang de grija puscariilor.
      Este atat de greu de inteles ca de copiii fara nici un sprijin nu se ocupa nimeni?
      Abandon scolar, cersatorie, abuz fizic sau psihic, mor de foame ...etc.

      Toate aceste lucruri sunt posibile cu ajutorul actualei puteri politice .
      L-a auzit cineva pe Avocatul Poporului spunand ceva?
     • +2 (6 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 19 februarie 2019, 13:56)

      qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui Gicutzu

     • -3 (7 voturi)    
      boala romanului (Marţi, 19 februarie 2019, 15:14)

      sec_o [utilizator] i-a raspuns lui Gicutzu

      Mentalitatea romanului e sa dea vina pe cineva ca nu ii face, nu ii da, nu il informeaza. Obisnuiti cu un sistem care nu mai exista de 29 ani, incapabili sa se adapteze, oftand din greu zi de zi ca altfel nu se simt adulti responsabili. O sa trecem cu greu dar sigur la mentalitatea ca statul trebuie sa iti dea doar dreptul sa faci, sa rezolvi, sa te informezi.
      Am vazut in Ro zeci de soferi injurand ca trec prin aceeasi groapa din fata blocului de doua ori pe zi cu masinile lor noi si scumpe dar nu am vazut pe nimeni sa vina cu un sac de ciment si unul de nisip sa astupe groapa.
      Am vazut in strainatate romani si rromi cum impart mancarea si informatiile utile sa se descurce si am fost mai mandra decat de o tara intreaga.
 • +18 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 9:51)

  [anonim]

  • +8 (12 voturi)    
   Ei și tu acum! Te văd om serios. (Marţi, 19 februarie 2019, 10:47)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui

   „Singura specialitate a bugetarului este să se întrebe pentru ce ia salariu”?
   Corecție: Singura specialitate a bugetarului este să NU se întrebe pentru ce ia salariu.- să considere că nu ia destul!
   (Am corectat eu greșeala de tastare din citat, nu pentru asta era mustrarea.)
 • +14 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 10:13)

  [anonim]

 • +12 (14 voturi)    
  //Vreți să moară în pușcării//? (Marţi, 19 februarie 2019, 11:56)

  asavreau [utilizator]

  Așa spune isteric Victor Ceorbea,pretins avocat al poporului,referitor la infractorii care au ajuns în pușcării.Nimic despre faptul că acei infractori au distrus destine,au măcelărit viețile unor persoane nevinovate.Aștia sunt cei care ne guvernează.Au compasiune față de ticăloși și calcă în picioare demnitatea umană.
 • +8 (10 voturi)    
  Inca un pedofil, (Marţi, 19 februarie 2019, 12:26)

  Mita Beciuklista [utilizator]

  care a nenorocit un copil. Dar ceilalti copii ai femeii, toti minori, au fost verificati medical? Fetita de trei ani a fost controlata corporal, sprijinita psihologic?
  Eu nu stiu, de ce sunteti indignati? In Romania exista medici falsi, avocati falsi, un impostor e ministru al justitiei, o imbecila e prim ministru, exista popi pedofili. Dar va indignati, ca intr-o familie roma, un pedofil agreseaza sexual fetitele? Pai, ala va zice, ca ea a consimtit, ca si mama si-a dat acordul, iar justitia il va achita, asa cum judecatoarea care a tot prelungit procesul clanurilor de sclavi, a anulat orice acuzatie, fiindca "faptele s-au prescris". A tot dat termene, pina cind a intervenit prescrierea. Tot asa se va intampla si cu pedofilul asta nenorocit: va fi achitat, fiindca nici fiica, nici maica-sa nu vor putea dovedi, ca n-au fost de acord, ca el sa intretina relatii sexuale cu minora. Iesiti la vot, si trimiteti urmasul lui Stalin, cancerul metastazat pe corpul Romaniei, la groapa de gunoi a Istoriei. Nu v-au ajuns 73 de ani de bolsevism?
  • +1 (1 vot)    
   apropo de bolsevism (Miercuri, 20 februarie 2019, 11:51)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Mita Beciuklista

   In Romania postdecembrista au loc in ultimul timp multe crime oribile, si, cel mai sinistru, multe cazuri de copii violati si ucisi. Sau fete de 13 ani lastate gravide. Unii, setati pe defaimarea perioadei RSR, imi spun ”Eh si in RSR era fix la fel”. Parerea mea e ca, invers, in RSR infractionalitatea de acest tip era mult mai redusa (desi existau omoruri si violuri).
   Factori care imi sustin afirmatiile:
   - Statul era de tip militarizat, ne tinea “in cusca” (cum se vaita azi “anticomunistii”), dar PE TOTI ne tinea in acea cusca . Deci si deviantii/pedofili agresori, care azi zburda si isi fac de cap, erau fix in aceeasi oala a terorii.
   - In orase statul controla “la sange” populatiile prin diverse metode: Militia, activate de Securitate, trimitea periodic celebrii “sectoristi” la administratiile de locatari sa faca investigatii despre ce locatari au mai venit in bloc, se cerea viza de flotant, era aia cu “scopul si durata vizitei”…. Militia avea “informatori” in blocuri…. etc etc. Metodele erau neplacute, dar un rezultat pozitiv tot era: cei cu “figuri in cap”si psihopatii stiau ca acolo sus cineva ii supravegheaza, si, cat de cat, mai stateau in banca lor.
   - Pe strazi zi si noapte Militia patrula (sergentul cu cei doi “soldati” cu arma). Alt factor neplacut, dar si cu efecte pozitive.
   - Ca fapt divers toti care au fost copii in anii 70 isi aduc aminte bine ca vara stateam toti afara langa bloc si pana la 11 noaptea, fara sa ne trezim rapiti sau injunghiati (eventual mai luam cate un sut in fund de la vreun golan beat)
 • +5 (7 voturi)    
  Poate sunt cam extremist (Marţi, 19 februarie 2019, 13:20)

  Liv0007 [utilizator]

  dar eu as lua copiii din familiile care nu pot oferi o sansa la o viata mai buna copiilor lor.
  Copiii nu aleg in ce familie sa se nasca, au pur si simplu ghinion sa ajunga in familii cu parinti retardati sau care la randul lor nu au avut acces la educatie. Rolul statului este acela de a proteja acesti copii nevinovati si sa le ofere posibilitatea sa iasa din acest cerc vicios. Asta se poate intampla doar prin scoaterea lor din acel mediu nenorocit.
  • +6 (6 voturi)    
   În țările civilizate (Marţi, 19 februarie 2019, 14:19)

   patrick_higher [utilizator] i-a raspuns lui Liv0007

   exact asta se și întâmplă! Însă la noi sar mulți de fund în sus la simpla propunere a unei astfel de soluții. Bine că avem Coaliția pentru Familie, care e interesată de orice, numai de ceea ce înseamnă și cum funcționează o familie nu!
  • +5 (5 voturi)    
   Nu merge asa (Marţi, 19 februarie 2019, 16:46)

   sec_o [utilizator] i-a raspuns lui Liv0007

   Am vrut sa adopt odata un baietel de 3 ani pe care mama l-a lasat intr-un centru ca nu avea cica bani sa plateasca curentul (desi de bautura avea) si sistemul mi-a pus piedica pe principiul "mama trebuie sa fie de acord". Care nu era pentru ca neoficial primea pensie alimentara de la tatal baiatului. Fara copil acasa, avea si mai multi bani de alcool.
   Intr-un centru din mijlocul Bucurestiului, in cateva luni, baietelul a invatat ce inseamna sa dea "lamaie" celor mai mari (asa o numea el, intelege fiecare ce vrea) si ma scuipa cand nu ii convenea ceva atunci cand il luam pe perioada sarbatorilor.
   Daca sistemul a considerat ca baiatului ii e mai bine asa decat infiat de cineva responsabil, ce optiuni imi ramaneau? Mi-am facut copiii mei si gata.
 • -2 (10 voturi)    
  na baaa (Marţi, 19 februarie 2019, 15:11)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  va plangeati ca scade natalitatea si nu mai are cine sa va plateasca pensiile...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by