Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că decizia privind noile propuneri pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării va fi luată marți în Comitetul Executiv al PSD și imediat după aceea îi va trimite președintelui Klaus Iohannis noile nominalizări.

GuvernulFoto: Guvern

"Astăzi am trimis o scrisoare către domnul președinte Klaus Iohannis prin care am retras propunerea doar pentru Mircea Drăghici, pentru că pentru Olguța Vasilescu aveam refuzul președintelui. A trecut o perioadă foarte mare în care avem două portofolii fără miniștri titulari și am considerat că este foarte important să venim cu propuneri noi, pentru că nu mai putem aștepta încă un răspuns și în ceea ce-l privește pe domnul Drăghici, pentru că depășim perioada de interimar - pe 20 se vor împlini cele 45 de zile. (...) Dincolo de jocurile politice, dincolo de lupta politică, este important să avem miniștri titulari, să avem Guvernul României complet, pentru a desfășura activitatea și aici în țară, dar și la nivel european unde deținem președinția rotativă", a declarat Dăncilă.

Noile propuneri pentru Transporturi și Dezvoltare vor fi decise în Comitetul Executiv de marți al PSD, a precizat Dăncilă.

"Decizia se va lua în cadrul alianței și mai ales în Comitetul Executiv, care va avea loc mâine, la ora 17.00. După ce vom vedea persoanele desemnate, voi vorbi și cu domnul președinte și voi trimite nominalizările către Palatul Cotroceni", a adăugat Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.

În 7 februarie, președintele Klaus Iohannis a respins pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transmis premierului o scrisoare în care îi cerea să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumenta că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis i-a imputat declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.

Marțea trecută, Olguta Vasilescu a anunțat că a decis să-și retragă candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, iar sâmbătă Mircea Drăghici a anunțat și el că renunță la nominalizare.