Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen, că ”nu putem ignora provocările cu care ne confruntăm pe Flancul Estic”, iar în acest sens ”este nevoie ca NATO să își întărească în continuare postura de descurajare și apărare” pe acest flanc.

IohannisFoto: Presidency.ro

”Pentru că vorbim despre complementaritate și rolul pe care îl are NATO în apărarea noastră colectivă, nu putem ignora provocările cu care ne confruntăm pe Flancul Estic. În timp ce Uniunea Europeană își pune în aplicare deciziile cu privire la sancțiuni - și ar trebui să continue să o facă cu strictețe – este nevoie ca NATO să își întărească în continuare postura de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

De aceea România sprijină ferm o coeziune crescută pe Flancul Estic, între nordul și sudul acestuia. Într-adevăr, regiunea Mării Negre, unde provocările la adresa mediului de securitate sunt în creștere, apar din ce în ce mai des provocări la adresa mediului de securitate, după cum am văzut recent, are nevoie de o prezență NATO mai accentuată”, a declarat Iohannis, potrivit Administrației prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis participă sâmbătă, în calitate de invitat de onoare, la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München, Republica Federală Germania.