Autorul amenințării cu bombă de la sediul România TV este un fost ziarist din Timișoara, acesta fiind audiat la Poliție Timiș. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru amenințare, relatează Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Autorul amenințării cu bombă de vineri seara, de la postul de televiziune România TV, din București, este Ioan Alexandru Tătar, care a fost angajat în cadrul Radio Timișoara, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani este din Timișoara, iar vineri seara a fost audiat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

„Bărbatul a fost audiat de către colegii mei, nu a fost reținut. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”, a arătat, sâmbătă, IPJ Timiș.

Membrii redacției România Tv au primit, vineri seară, un email de amenințare în care scria „Veți sări în aer”, potrivit purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Potrivit sursei citate, reprezentanții televiziunii au sunat la 112, iar două echipaje de la Brigada Antitero și poliția au verificat zona.

În platou se afla ministrul Apărării, Gabriel Leș.