După ce în luna iunie premierul Viorica Dăncilă anunța realizarea în parteneriat public-privat a canalului magistral magistral Siret - Bărăgan, Guvernul a decis vineri ca acest obiectiv de investiții să fie inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România.

GuvernulFoto: Guvern

Guvernul a adoptat vineri o Ordonanță de Urgență privind trecerea obiectivului de investiţii "Canal magistral Siret - Bărăgan" din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii, pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România.

"Luăm măsuri şi pentru refacerea şi extinderea sistemului de irigaţii din România, obiectiv stabilit şi în programul de guvernare. Aprobăm astăzi un act normativ prin care obiectivul de investiţii Canal magistral Siret - Bărăgan va trece din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Potrivit acesteia, obiectivul de investiții, proiectat pe o lungime de 191 kilometri, în județele Vrancea, Brăila, Buzău și Ialomiţa, cuprinde două etape de realizare. Finalizarea primei etape a investiţiei, în judeţul Vrancea, cu o lungime de 51,5 kilometri, va permite folosirea irigaţiilor pe o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare, a susținut Dăncilă.

La sfârșitul lunii iunie a anului trecut, premierul Viorica Dăncilă anunța mai multe proiecte care ar urma să fie realizate în parteneriat public-privat, între care spitale regionale, aeroportul București Sud, o fabrică de mașini electrice și canalul Siret-Bărăgan.