Brexit-ul nu este elefantul din încăpere pentru guvernul olandez, ci, mai degrabă, o păpușă Muppet uriașă stând întinsă de-a curmezișul unui birou, pentru a încurca scocotelile companiilor din Olanda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul de externe, Stef Blok, a distribuit „monstrul” pe twitter cu mesajul -„Asigurați-vă că Brexit-ul nu vă stă în cale!”.

Păpușa a devenit deja un „hit” pe rețeaua socială, mesajul guvernului fiind unul menit să calmeze spiritele în legătură cu efectele pe care le va avea ieșirea Marii Britanii din UE asupra mediului de afaceri și nu numai, scrie BBC News.

Postarea șefului diplomației este însoțită și de un link către un website oficial în care doritorii pot găsi informații utile despre posibilul impact al Brexit-ului asupra afacerilor lor.

Olanda este unul dintre partenerii de top ai Marii Britanii, iar oficialii olandezi spun că ieșirea Regatului Unit din UE ar putea fi o veritabilă lovitură.

Speculațiile potrivit cărora Marea Britanie ar putea ieși pe 29 martie fără un acord stau la baza celor mai negre scenarii.

Spitalele olandeze au avertizat că ieșirea bruscă a Marii Britanii din UE ar putea duce la o penurie de medicamente.

În acest context, ”monstrul îmblănit” are ca scop liniștirea opiniei publice.