Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus miercuri cu privire la posibilitatea de a eliminare impozitul de 2% pe energie, că acest lucru se poate întâmpla doar după discutarea în coaliția de guvernare, dar ”nimeni nu pornește de la ideea preconcepută de a modifica sau nu ceva”. Acesta a promis, de asemenea, că va prezenta public o serie de presiuni care au avut loc cu privire la OUG 114 atât din interiorul țării, cât și și din exteriorul țării.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

”Este un subiect care va trebui discutat în primul rând în coaliție, în Guvern și vedem care va fi decizia finală. OUG 114 se adresează mai multor domenii, acesta este unul dintre ele. Dacă se va modifica ceva, va fi o discuție în coaliție, apoi în Guvern și vedem decizia aplicată într-o ședință de guvern”, a spus Teodorovici la Digi24.

Întrebat dacă bugetul rezistă fără această taxă de 2% pe energie, ministrul Finanțelor a răspuns că „în cazul în care o astfel de taxă s-ar elimina, ar fi efectul exact invers”.

„Noi am spus de la început, noi nu punem o astfel de prevedere legală pentru a aduce la buget astfel de venituri. Taxa pe lăcomie în taxul băncilor are în buget o sumă egală cu 0”.

Acesta a mai spus că au fost presiuni din administrația din România, dar și din străinătate cu privire la Ordonanța 114 și va prezenta public care au fost și care sunt acestea.

Asta, după ce președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114.