Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea, scrie Agerpres.

Tariceanu Foto: AGERPRES

"Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%", a spus Tăriceanu.

Declarațiile au fost făcute la începutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei.

Tăriceanu a declarat, la finalul discuțiilor cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că este luată în calcul eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.

El a mai spus că Ordonanța 114 urmează să intre în dezbatere la Senat și "există disponibilitate și din partea senatorilor, și a deputaților", de a-i invita la discuții pe operatorii economici, pentru "a face ajustări astfel încât să fie eliminate efectele adverse" ale ordonanței.