Judecătorii de la Tribunalul București, au respins miercuri contestația lui Matteo Politi la arestul preventiv, potrivit digi24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei.

Daniel Ionașcu, avocatul italianului, a cerut cercetarea sub control judiciar și a precizat, înainte de decizia magistraților că Matteo Politi nu reprezintă un pericol dacă e lăsat în libertate, deoarece nu „merge să opereze pacientele prin metrou”.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.