O româncă de 20 de ani a fost condamnată la închisoare, în Marea Britanie, după ce comis mai multe furturi, împreună cu o altă femeie, în centrul orașului Manchester. Tânăra a recunoscut comiterea a nouă furturi și le-a spus magistraților că a avut un loc de muncă, dar i s-a părut prea greu să muncească, astfel că s-a apucat de furat, potrivit Manchester Evening News.

romanca furturi UKFoto: Greater Manchester Police

Tânăra, Maria Spirache, este acuzată că a comis furturile în complicitate cu o altă femeie, care nu a fost prinsă.

Românca și complicea ei își alegeau victimele din cafenele, restaurante sau din magazine din centrul orașului Manchester și le furau bani sau telefoane mobile. Ele foloseau diferite tactici pentru a le distrage atenția victimelor și, de asemenea, susțineau că fac parte dintr-o organizație caritabilă.

Astfel, cele două femei au reușit să tâlhărească un bărbat aflat într-un cărucior și au încercat să fure un ceas de la mâna unei femei de 88 de ani. O altă victimă a fost un student care depunea aproape 9.000 de lire sterline într-o bancă, după ce economisise banii luni de zile, având două slujbe cu jumătate de normă, pentru a-și putea plăti studiile.

Avocatul româncei a susținut în instanță că cealaltă femeie - care nu a fost prinsă - a jucat "un rol principal" în comiterea furturilor.

Românca a recunoscut comiterea a nouă furturi și le-a spus magistraților că a avut un loc de muncă, dar i s-a părut prea greu să muncească, astfel că s-a apucat de furat.

Judecătorul a arătat că furturile erau planificate și organizate. Vorbind despre studentul tâlhărit, magistratul a spus: "A muncit din greu pentru acei bani".

Maria Spirache a fost condamnată la 32 de luni de închisoare.