Liderul Pro România, Victor Ponta, spune că va deschide lista candidaților partidului pentru Parlamentul European doar pentru a juca rolul de locomotivă și pentru a trage partidul în alegeri, dar nu va accepta mandatul de europarlamentar și va rămâne deputat în legislativul de la București.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Pentru echipa și simpatizanții PRO România - îmi doresc să transfer încrederea această către Echipa. Din acest motiv voi deschide ( alături de Corina Crețu) lista PRO România pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 26 Mai ( chiar dacă nu voi acceptă mandatul de europarlamentar și voi rămâne membru al Camerei Deputaților din România)”, a anunțat Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta nu este singurul care recurge la această mișcare, cerând votul alegătorilor pentru o poziție pe care nu are de gând să o ocupe. Traian Băsescu ia în calcul să facă același lucru pentru PMP, iar fostul premier Dacian Cioloș a anunțat și el ca va candida pentru PE, dar ar putea candida și pentru alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, și pentru alegerile parlamentare din 2020.