Poliția din Papua Noua Guinee caută 300 de mașini care au fost închiriate pentru transportul unor oficiali care au participat anul trecut la un summit economic Asia-Pacific, relatează BBC News.

Papua Noua GuineeFoto: Google Maps

Automobilele de lux au fost importate astfel încât liderii care au participat la summit să poată beneficia de cele mai bune condiții într-o țară copleșită de sărăcie.

Un șef al poliției a anunțat că nu mai puțin de 284 de autovehicule lipsesc, printre acestea figurând Landcruiser, Ford, Mazda și Pajero. Poliția a format o echipă specială pentru a da de urma automobilelor. ”Sunt 284 de autoturisme care au fost date personalului pentru a fi folosite în timpul reuniunii Apec și care nu au fost încă returnate”, a precizat un șef al poliției, Dennis Corcoran, citat de Reuters.

Unele dintre autoturismele de lux, Maserati, în valoare de peste 100.000 de dolari au fost localizate, a mai spus ofițerul.

”Toate cele 40 de autoturisme Maserati și trei mașini marca Bentley sunt în stare bună”, a mai precizat acesta. În schimb, nouă dintre mașini au fost furate, în timp ce altele au fost jefuite de o parte din componente sau grav avariate.

Liderii din statul aflat în zona de sud a Pacificului, cu o populație de 7.3 milioane de locuitori, sperau ca summitul să ducă la o creștere a investițiilor străine.

Australia, SUA și Noua Zeelandă a trimis trupe speciale la reuniune pentru a se asigura că participanții sunt în siguranță.