Italianul care a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, le-a cerut miercuri magistraților să fie plasat sub control judiciar, spunând că regretă tot ce a făcut, a precizat avocatul acestuia, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înșelăciune, deoarece este dispus să se împace cu victimele. De asemenea, iubita italianului a spus că are deplină încredere în el și că este un doctor foarte bun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Ionașcu, apărătorul lui Matteo Politi, a spus, la ieșirea din sala de judecată, că italianul a făcut o cerere de mediere, pe care a depus-o în instanță, pentru a se împăca cu cei pe care i-a înșelat.

"Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, față de un mediator absolut legal prin care dorește împăcarea cu toate părțile din dosar. (...) Adică pentru infracțiunea de înșelăciune - împăcarea părților înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat apărătorul lui Matteo Politi, citat de Mediafax.

Potrivit avocatului, victimele faptelor de înșelăciune ale lui Politi vor fi chemate pentru mediere. Totodată, Ionașcu a precizat că a cerut magistraților Tribunalului București înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru italian. Instanța a rămas în pronunțare.

"Nu am discutat cu el dacă e dispus să plătească pentru a fi iertat, am spus doar că a început procedura medierii, ce pune mare semn de întrebare asupra arestului preventiv. El nu e arestat preventiv pentru fals, ci pentru infracțiunea de înșelăciune. (...) Până la această oră, domnul Matteo Politi nu a fost chemat pentru fals”, a mai spus Ionașcu.

Întrebat ce a declarat italianul în fața magistraților, avocatul a precizat: "A declarat că cere să se împace cu părțile, să facă pace cu părțile, că a semnat contractul de mediere. A spus că este de acord cu concluziile depuse și că regretă orice a făcut”.

Prezentă în sala de judecată, Ioana, iubita cetățeanului italian, a declarat presei că are deplină încredere în el: "Nu are importantă dacă am făcut sau nu (intervenții chirurgicale la Matteo Politi, n.r.). E un doctor foarte bun, asta pot să spun. Da (are încredere în el, n.r.) De unde atâta siguranță că este un doctor fals?”.

Italianul este urmărit penal pentru înșelăciune în formă continuată și simplă și pentru exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

Matteo Politi a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.