Un român care se întorcea din Grecia a încercat să intre în țară, pe la Giurgiu, cu trei kilograme și jumătate de canabis, în valoare de peste 210.000 de lei, drogurile fiind ambalate în colete, în rucsacul bărbatului. Săptămâna trecută, tot la punctul de trecere a frontierei Giurgiu poliţiştii au găsit 12,5 kilograme canabis în bagajele unui grec.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul era pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Grecia-România. Polițiștii de frontieră au verificat autocarul, iar în spatele ultimului rând de scaune au găsit un rucsac care aparţinea unui român și în interiorul căruia se aflau trei colete de diferite dimensiuni.

Pachetele, ambalate în folie de staniol şi folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 3,5 kilograme şi conțineau canabis. Bărbatul a spus că transporta pachetele pentru o persoană din București.

În acest caz, procurorii DIICOT fac cercetări pentru introducerea în ţară de droguri de risc, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 ore.

Dacă ar fi vândute pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 210.000 de lei. Săptămâna trecută, tot la punctul de trecere a frontierei Giurgiu poliţiştii au găsit 12,5 kilograme canabis în bagajele unui grec.