Un judecător al Curții de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marţi, introducerea generalului Nicolae Ciucă ca parte în procesul în care Ministerul Apărării Naţionale cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, informează Mediafax.

Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului MajorFoto: MApN

Generalul Nicolae Ciucă va fi citat la termenul de pe 26 februarie a procesului prin care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării.

"Instanța are în vedere pe scurt faptul că atât actul atacat, cât și o eventuală soluție interferează de plan cu cariera militară a ofițerului Ciucă, soluția ce ar urma să se pronunțe urmând să influențeze drepturi și libertăți ale acestuia, iar dreptul la un proces echitabil impune ca un litigiu să fie avute în vedere drepturile persoanelor", a declarat judecătorul.

Totodată, judecătorul a pus în vedere reprezentantului Ministerului Apărării Naționale şi celui Administraţiei Prezidenţiale să aibă în vedere o eventuală înţelegere amiabilă. "Să vă gândiți și la varianta împăcării", a transmis magistratul.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a depus la Curtea de Apel Bucureşti două acţiuni în contencios administrativ având acelaşi obiect: "anulare act administrativ + suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018".