Administrația Națională de Meteorologie a actualizat codul galben de viscol, care se referă acum la mai puține județe din zona montană. De asemenea, o informare meteo avertizează că urmează precipitații și intensificări ale vântului într-o mare parte din țară.

Cod galbenFoto: ANM

Potrivit codului galben, până miercuri, ora 08.00, în Munții Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

Informarea meteo, valabilă tot până miercuri dimineață, se referă la precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului. În intervalul menționat vor fi precipitații în sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 15 l/mp. La munte și în Transilvania vor fi mai ales ninsori și lapoviță și va continua să se depună strat de zăpadă. În Moldova precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina, treptat, ninsorile. Temporar vântul va mai avea intensificări, cu rafale în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, anunțând că, de marți ora 15.00 și până miercuri dimineață, ora 08.00 se vor semnala ploi ce se vor transforma noaptea în lapoviță și ninsoare:

”Vremea va fi închisă și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, ce se vor transforma treptat seara și noaptea în lapoviță și ninsoare, dar nu se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi în jur de 0 grade.”