Pelicula "Cadoul de Crăciun", de Bogdan Mureșanu, a primit marele premiu al juriului la prestigiosul Festival Internațional de Scurtmetraje de la Clermont-Ferrand 2019, Franţa, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cadoul de Crăciun" îi are în rolurile principale pe Ioana Flora și Adrian Văncică. Scrisoarea unui băiat pentru Moș Crăciun îi transformă tatălui o seară într-un thriller. Pe 20 decembrie 1989, câteva zile după represiunea sângeroasă de la Timișoara, tatăl află, spre oroarea lui, că fiul său i-a trimis o scrisoare lui Moș Crăciun în care îi spunea ce-și dorește. Băiatul înțelesese că tatăl își dorește moartea lui Ceaușescu.

Scurtmetrajul lui Bogdan Mureșanu a mai câștigat premiul Zilelor Filmului Românesc în secțiunea dedicată la TIFF 2018, de la Cluj-Napoca, precum şi o mențiune specială la Festival du Cinéma Méditerranéen din Montpellier, Franța.

De asemenea, a primit marele premiu al competiţiei de scurtmetraje a Festivalului de Film de la Cottbus, Germania, şi premiul special al publicului, Zimbrul Sălbatic, la Festivalul Internațional de Filme Scurte Żubroffka de la Białystok, Polonia.

Ajuns anul acesta la a 41-a ediţie, Festivalul Internaţional de Scurtmetraje de la Clermont-Ferrand este cel mai important eveniment dedicat în exclusivitate filmului scurt şi reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire între profesioniştii din industria cinematografică din întreaga lume. Anul acesta festivalul a avut loc în perioada 1 - 9 februarie.