Mii de oameni din Ploiești, care locuiesc în trei cartiere din oraș au fost sfătuiți să nu consume apa de la robinet, din cauza unei avarii majore care a avut loc, sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova instituind zone în care populația să fie aprovizionată cu apă potabilă, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avaria din Ploiești s-a produs la o conductă și afectează trei cartiere, care înseamnă aproximativ 50.000 – 60.000 de oameni.

DSP Prahova a instituit zone de aprovizionare cu apă potabilă în cartierele afectate: cartier Nord, cartier Republicii, pe străzile Gheorghe Doja și Splaiului, zona dintre străzile Zidari și Deltei.

Aici s-a instituit interdicție de consum de apă distribuită prin rețeaua de distribuție.

„Se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți. Apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate menajere”, au transmis reorezentanții DSP Prahova.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a convocat de urgență o ședință pentru rezolvarea situației.

„Am convocat de urgență o ședință în care au fost prezenți toți cei care au implicare în acest domeniu, au fost prelevate probe de apă, oameni au apă la robinet, pentru că s-a trecut la o altă sursă de alimentare, însă pot fi impurități pe rețea și de aceea facem analiza apei”, a spus Dobre.