Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, transmite Mediafax.

Dragos SavulescuFoto: Agerpres

Magistrații Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II penală, au emis joi, 7 februarie, mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017.

Omul de afaceri nu a fost găsit de către poliţişti pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare și urmărire internațională și, prin urmare, pe site-ul Poliţiei Române, la capitolul „Persoane Urmărite”, apare Dragoş Emil Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

„Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii”, se arată în anunţul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au condamnat joi seară pe inculpații din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, deciziile fiind definitive. Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoș Săvulescu, și el fost acționar la Dinamo, la cinci ani și șase luni de închisoare.

Reprezentanții Poliției Constanța au transmis, vineri, că se fac activități pentru sesizarea instanței în vederea emiterii unui mandat european de arestare și a unui mandat de urmărire internațională a fostului primar Radu Mazăre, după condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare, având în vedere că, potrivit ultimelor informații, acesta este în Madagascar.

Nicușor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu.

Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineață la Poliția Ilfov și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.