O femeie din județul Mureș a fost împușcată în zona capului, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar. Victima este în stare gravă, internată la Spitalul Clinic Județean Cluj, în Clinica de Neurochirurgie.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că incidentul s-a produs vineri seara, când un echipaj rutier din cadrul Poliției Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui șofer aflat în trafic. Acesta nu a oprit, însă, continuându-și deplasarea.

Astfel, polițiștii rutieri au pornit în urmărirea mașinii, care a fost dată în consemn colegilor aflați în direcția spre care se îndrepta fugarul. În zona localității Aluniș polițiștii au identificat din nou autoturismul și au efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, dar nici de această dată șoferul nu s-a conformat.

Astfel, un polițist a efectuat foc de armă asupra autoturismului, însă, în urma uzului de armă, un glonț a lovit, în zona capului, o femeie de 59 de ani, din localitatea Aluniș, care se afla în zonă, ca pieton.

Sursele citate arată că în acel moment oamenii legii au abandonat urmărirea autoturismului și i-au acordat primele îngrijiri femeii, solicitând și intervenția unei ambulanțe la fața locului. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie.

Șoferul fugar a fost oprit în localitatea Răstolița și au fost aplicate măsurile legale. În acest dosar, polițiștii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Sursele citate au declarat, de asemenea, că polițistul care a rănit-o pe femeie are 48 de ani. Poliția Mureș a transmis, sâmbătă, că vineri seara a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre polițiști. De asemenea, șoferul fugar a pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.