EXCLUSIV Cazul Mădălina Gavrilescu, activistă din România care a primit ordin de expulzare din Italia: "Sunt deportată pentru că am participat la proteste"

de Miruna Căjvăneanu     HotNews.ro
Vineri, 8 februarie 2019, 7:42 Actualitate | Esenţial


Apel pentru Madalina Gavrilescu
Foto: Arhiva personala
Pe 15 ianuarie, carabinierii din Roma au convocat-o pe Mădălina Gavrilescu, o româncă de 39 de ani, la secţia de poliţie. Aici i-au dat un ordin de expulzare şi interdicţia de a intra, timp de cinci ani, pe teritoriul italian. Autorităţile îi impun ca, până pe 15 februarie, să părăsească Italia, ţara unde locuieşte de 10 ani şi pe care o consideră “casa ei”. Mădălina Gavrilescu nu are nicio condamnare judiciară, nu a fost niciodată învinovăţită în vreun proces şi nu are cazier. HotNews.ro a reconstruit cazul româncei, pornind de la semnalările făcute de poliţie pentru “participarea la manifestaţii neautorizate” şi până la ordinul de expulzare din Italia.

În cazul în care pe 15 februarie se mai află în Italia, Mădălina riscă de la 2 luni la un an de închisoare. Românca se consideră “victima unei deportări care ar putea crea un precedent periculos”: prin aceeaşi metodă, statul italian ar putea îndepărta din Italia alţi cetăţeni comunitari consideraţi “nedoriţi”. Un grup de 20 profesori universitari şi experţi de drept internaţional şi comunitar au lansat o petiţie adresată Prefecturii din Roma, prin care contestă măsura extremă luată de statul italian împotriva româncei şi cer imediata retragere a ordinului de expulzare. Petiţia strânsese peste 400 de semnături.
 • Convocare la poliţie pentru expulzare
“Pe 15 ianuarie m-au chemat la poliţie, unde mi-au dat ordinul de expulzare cu efect imediat. Am 30 de zile la dispoziţie ca să părăsesc Italia, unde mi se interzice să mă mai întorc timp de cinci ani de zile. Pe ordin scrie că sunt un cetăţean care are la activ « semnalări pentru participarea la manifestaţii neautorizate ». Este vorba, declară Mădălina pentru HotNews.ro despre « acuzaţii că am manifestat, în perioada 2014 – 2017, alături de alţi italieni, pentru dreptul de a avea acces la o locuinţă ». În textul ordonanţei se mai arată că Mădălina a luat parte la « adunări subversive”, ceea ce demonstrează “evidenta lipsă de integrare socială”.

Toate acuzaţiile pornesc de la activitatea politică şi socială a româncei, spune ea. “Este adevărat, am participat şi particip la proteste pentru a cere locuinţe şi condiţii de viaţă decente. Am coborât în stradă să apărăm dreptul unor familii, multe cu copii, indiferent dacă erau de italieni sau străini, date afară din casă pentru că nu puteau să-şi plătească chiriile. La aceste proteste am invitat întotdeauna să participe instituţiile statului, pentru a găsi soluţii la cazuri sociale disperate. Dar e mai uşor pentru instituţii să cheme poliţia, decât să se prezinte pentru a rezolva problemele”.

Mădălina ne spune că a respectat mereu legea în Italia: “Nu am fost niciodată arestată, nu mi s-a intentat niciodată proces, nu am absolut niciun antecedent penal. Maxim, am luat o amendă pentru că am mers cu un autobuz fără bilet. Dar vorbim de sancţiuni administrative, de o amendă, nu de condamnări sau fapte cu relevanţă penală. Eu sunt considerată neintegrată în Italia pentru că am protestat în stradă, deci pentru activitatea mea politică, socială. Nu m-am ascuns, am mers de mai multe ori la chestură să cer autorizaţii pentru proteste, acolo îmi dădeam mereu datele de buletin şi contactele. Ca reprezentant al Mişcării pentru locuinţe, am participat la întâlniri cu instituţiile oficiale, cu Primăria, cu autoritatea regională. Nu sunt o persoană violentă, nu am ridicat niciodată mâna asupra cuiva”.
 • Avocatul Francesco Romeo: “Pregătim recursul”
HotNews.ro a vorbit cu avocatul Mădălinei, Francesco Romeo, care pregăteşte recursul la decretul de expulzare. El ne-a declarat:

“Decretul a fost emis în baza art. 20 din D.Lgs 30/2007, care se referă la îndepărtarea cetăţenilor comunitari. Hotărârea a fost luată pornind de la presupusa lipsă de integrare socială în baza a 12 semnalări din partea poliţiei. Este vorba de denunţuri pentru: participare la manifestaţii neanunţate, ocuparea de imobile, adunare subversivă, opunere de rezistenţă faţă de organele de poliţie - fapte care se referă la perioada 2014 - 2017. Pentru niciunul din aceste denunţuri nu s-a demarat un proces. Mădălina nu a avut nicio condamnare, niciun proces şi nu are antecedente penale. În calitatea ei de cetăţean comunitar, Mădălina poate fi îndepărtată din Italia doar pentru motive grave de caracter sanitar, de siguranţă a statului sau de siguranţă publică. Săptămâna viitoare va fi înaintat un recurs la Judecătorul civil, prin care cerem suspendarea hotărârii şi anularea sa”.

HotNews.ro: “Mişcarea pentru dreptul la locuinţă” este criticată în Italia pentru că promovează şi ocuparea unor clădiri, unde se stabilesc diferite familii. Nu e ilegală ocuparea unor edificii?


“Nu am ocupat niciodată case ale unor proprietari, persoane fizice, se apără Mădălina. E vorba de clădiri publice abandonate de ani de zile, sedii de firme, fabrici, pe care noi le renovăm. De exemplu, am intrat într-o clinică abandonată unde fuseseră ţinuţi bolnavi cu Alzheimer. Am curăţat, am construit ziduri, ca să facem apartamente, şi le-am oferit familiilor. Am propus de multe ori ca de aceste proceduri să se ocupe statul, instituţiile, dar degeaba. Oamenii care locuiesc acolo sunt dispuşi să plătească chiriile”.
HotNews.ro: În ordinul de expulzare este menţionat şi faptul că “aţi opus rezistenţă forţelor de ordine”


Mădălina Gavrilescu: “Da, aceasta este acuzaţia pentru cei care participă la proteste neautorizate. Vin poliţiştii la tine şi îţi spun să părăseşti acea zonă, dacă nu faci cum spun, imediat esti controlat şi semnalat. Tot ce facem noi e un protest colectiv, stăm cu un banner, vorbim la un megafon. Nu ridicăm mână împotriva nimănui. Poliţia ne spune, cu maniere destul de brutale, să eliberăm spaţiul public, ne controlează, notează datele noastre”.

HotNews.ro: Cum sunt trataţi italienii care protestează?

Mădălina Gavrilescu “Tot ceea ce facem noi, o facem ca un grup, ca un colectiv, pentru că ştim că avem drepturi şi ni le apărăm, indiferent dacă suntem italiani sau străini. Nu putem face un pas înapoi. E adevărat, de când s-a schimbat guvernarea, cu ministrul Salvini la Interne, situaţia a devenit mai grea. Italienii primesc şi ei semnalări la poliţie şi interdicţii, cum ar fi DASPO (asemenea restricţiilor impuse suporterilor agresivi) însă în mod sigur nu primesc expulzare, Mădălina, da”.

HotNews.ro: Ce se va întâmpla pe 15 februarie: vei fi tot la Roma?

Mădălina Gavrilescu; “Ordinul de expulzare spune că pe 15 nu mai am voie să stau în Italia. Risc între 2 luni şi un an închisoare. Am făcut recurs, cerem suspendarea hotărârii pentru a putea demonstra că nu sunt o criminală, nu am fost judecată şi condamnată, nu sunt cercetată penal! Eu nu vreau să mă las bătută de un sistem nedrept, mai ales că, după cazul meu, ar putea veni şi altele. E o primă deportare, a unui cetăţean comunitar, pentru motive politice”.

HotNews.ro: “Faceţi politică? De multe ori mişcările pentru dreptul la locuinţă au fost asociate cercurilor sociale de extremă stângă…”

Mădălina Gavrilescu: « Centrele sociale au mai degrabă o activitate organizată pe cartiere, fac acţiuni culturale mai mult. Noi suntem organizaţi altfel, avem voluntari, avem avocaţi, oferim asistenţă legală. Dar suntem împreună pentru o bătălie comună. Nu cred că stânga a făcut ceva în Italia, nu mai cred nici în PD (Partidul Democrat). În România, unde s-a ajuns cu Ceauşescu? Au ajuns la putere şi tot ce au vrut ei au făcut, pentru binele şi interesele lor. Şi Salvini era la început un fel de comunist, mai mic. La fel se întâmplă şi în România. Şi aici, şi acolo, se încearcă dezbinarea celor care au curajul să protesteze, fac legile pe ascuns. Cred că partidele de stânga au făcut mai mult rău decât cele de dreapta. După cum am văzut, cei care au procese şi condamnări în spate stau la putere şi fac legile, ne conduc, iar eu sunt expulzată, fără a avea nicio condamnare. Ce fel de justiţie e asta ? »
 • Petiţia #Stand4Madalina
Pe 30 ianuarie 2019, un grup de 20 de jurişti, profesori şi cercetători de la universităţi de prestigiu din Italia şi Germania a lansat o petiţie adresată Prefectului Romei #stand4madalina, prin care se cere anularea de urgenţă a ordinului de expulzare. Până la data de 7 februarie, ora 10:30, petiţia a strâns peste 400 de semnături.

« Îndepărtarea de pe teritoriul naţional a Mădălinei pe motiv că este activistă este împotriva principiului de participare politică a cetăţenilor şi a cetăţeniei europene”, se arată în textul petiţiei.HotNews.ro : « Cazul a atras atenţia unor organizaţii din Italia care s-au activat pentru a cere anularea ordinului de expulzare. Ce reacţii a stârnit decizia Prefecturii ? »

« Am avut de-a face cu reacţii opuse: unii mi-au spus că trebuie să pup pământul Italiei, pentru că m-a primit. Altcineva mi-a spus că ar trebui să existe şi în România persoane ca mine. Dar alături mi-au fost colegii şi prietenii, care m-au susţinut şi mă susţin în demersurile mele, pe care nu le fac în interes personal. Vreau ca ceea ce mi s-a întâmplat mie să nu devină o practică de deportare a altor români consideraţi incomozi”.
 • Alungată din România de lipsa unui loc de muncă
Mădălina Gavrilescu a ajuns în Italia în 2009, pentru a găsi un loc de muncă. “Din 2007 avem dreptul să ne căutăm un loc de muncă, suntem cetăţeni europeni. În România, la Craiova, aveam un salariu de patru milioane jumătate: am lucrat şi în tinichigerie, unde muncea şi tatăl meu, la curăţenie la blocuri, apoi la diferite firme. Unde mi s-a oferit de muncă cinstit, am acceptat. Minte am, dar nu se găsesc ocazii de emancipare în România şi nu poţi studia dacă nu ai mijloace. Când am rămas fără un loc de muncă în Craiova, am luat un bilet de autocar şi am venit la Roma”.

În capitala Italiei, lucrurile nu au început bine : “Am locuit în prima vreme într-o tabără neautorizată, lângă bulevardul Palmiro Togliatti. Aici stăteau cei fără documente sau cei săraci. Erau romi, români, alţi străini. Am stat într-o baracă, pe care o ţineam curată, dar eram fără apă curentă, fără căldură. Eu m-am încăpăţânat, am vrut să mă ridic, să-mi construiesc o viaţă nouă, să plec de acolo. M-am dus la primărie să mă înscriu la Evidenţa Populaţiei, să le spun că sunt în Italia. Au râs, au spus că sunt prima româncă fără o casă care vine să declare că a ajuns în Italia, e ca şi cum m-aş denunţa singură. M-au sfătuit să găsesc pe cineva care să declare că locuim împreună, sau să mă mărit!”
 • “Sărac pe sărac se ajută”
„În tabără veneau voluntari să facă lecţii de italiană, m-am prezentat la curs. La început era greu, am învăţat limba, m-am înscris la un centru de plasare a forţei de muncă. Între timp am început să lucrez într-un supermarket, la curăţenie. Voluntarii de la cursul de italiană mi-au spus că am capacităţi şi mă pot înscrie la un institut statal, să am o diplomă. « Aşa, poţi găsi mai uşor de muncă »”. A reuşit să se înscrie la un liceu socio sanitar din Roma, unde a studiat “3 ani în unul », dar nu terminat, retrăgându-se în anul IV, din lipsă de bani.

În timpul studiilor a intrat în “Mişcarea pentru dreptul la casă” (Movimento per il diritto all’abitazione). Din banii câştigaţi din ce lucra, a reuşit, în 2010, să plece din tabăra improvizată. A acceptat să lucreze chiar fără contract, în condiţii mai grele decât ale străinilor din afara UE. “Nouă ne spuneau că nu avem nevoie de contract, pentru că nu riscăm să pierdem dreptul de şedere, fiind comunitari. Ce faci, refuzi un loc de muncă ? Nu, nu refuzi ».

Din 2012 Mădălina a început să activeze alături de colegii ei din organizaţia pentru dreptul la o casă: “Săracul pe sărac ajută: noi facem ce putem, ca voluntari. Am organizat o bibliotecă pentru copii şi tineri, oferim cursuri gratuite de teatru, dans”.După aproape patru ani de lucru la negru, în 2014, românca a obţinut buletin italian, pentru că a demonstrat că are o casă şi un contract de muncă.

Anul trecut, în 2018, cooperativa de curăţenie în supermarketuri, pentru care lucra Mădălina, s-a închis. Au rămas toţi angajaţii fără muncă. În noiembrie au ajuns ultimii bani pentru ajutorul de şomaj. Românca s-a înscris din nou pe liste în căutarea unui loc de muncă.
 • “Italia e casa mea”
În România, Mădălina nu s-a întors decât o dată, când un membru al familiei s-a îmbolnăvit, în 2012. Italia a devenit casa ei: “În România, lucrurile nu s-au îmbunătăţit. Viaţa e foarte scumpă, viitor nu este. De acum, existenţa mea e aici, în Italia, unde am un frate, prietenii mei sunt aici. Nu vreau să mă mai întorc în România, aici mă simt acasă”.
UPDATE Pe 6 februarie, Hotnews.ro a solicitat Ambasadei României in Italia un răspuns cu privire la cazul Mădălinei Gavrilescu. Mai precis, am întrebat dacă Ambasada este la curent cu cazul semnalat şi ce se poate face / ce s-a făcut pentru a verifica daca este sau nu vorba de un abuz sau o încălcare a dreptului de libera circulatie a unui cetățean comunitar.

Pe data de 12 februarie am primit un răspuns la solicitarea noastră, în care se arată că "Ambasada României în Italia are în vedere cazul semnalat și s-a autosesizat, contactând cu celeritate autoritățile locale competente pentru a obține informații suplimentare".

Se mai precizează că: "la nivelul oficiului consular, nu au fost primite solicitări de asistență consulară referitoare la cazul semnalat. Ambasada României în Italia, prin Secția Consulară de la Roma, are constant în atenție respectarea drepturilor cetățenilor români aflați în Italia și monitorizează cu prioritate cazul, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune".

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29521 vizualizari

 • +8 (66 voturi)    
  atat valoreaza UE (Vineri, 8 februarie 2019, 7:56)

  hanu [utilizator]

  “Nouă ne spuneau că nu avem nevoie de contract, pentru că nu riscăm să pierdem dreptul de şedere, fiind comunitari.|" Aceeasi placa o aud peste tot in europa. Pana se intampla ceva ca in articol.
  Se aude, bruxelles? Sau sunteti prea ocupati cu reglementat lungimea morcovilor. Italia sanctionata, pronto. Eventual out, ca nu e nici o pierdere. In fapt, nici una din tarile mediteraneene nu ar fi.
  • -20 (56 voturi)    
   EU (Vineri, 8 februarie 2019, 9:08)

   Morometele2 [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Eu daca as fi in locul tau, as pune la indoiala articolul de fata. Nu ni se prezinta toate faptele voit. Nu ai observat in ultima vreme articole tendentioase la adresa Italiei, in care voit se prezinta parte vatamata de origine romana (cazul masinilor cu numere romanesti, cazul de fata, apropierea italiei de rusia la nivel politic, etc.) Platforma de fata e platita sa induca opinia publica intr-o anumita directie. Sa ne aducem aminte ce vehementi erau la faptul ca, guvernul nu mai vrea sa ia credite de la banci, au obtinut ce au vrut prin manipularea opiniei publice?
   • -6 (52 voturi)    
    Propaganda face ravagii (Vineri, 8 februarie 2019, 10:32)

    animatron [utilizator] i-a raspuns lui Morometele2

    E adevarat ca exista acum in Europa o confruntare violenta ideologica intre adeptii "globalismului" (multikulti, no border, corectitudine politica, marxism cultural, etc) si cei ai "suveranismului" (nationalism cultural, patriotism economic, respect pt traditii si identitate, refuzul islamizarii si migratiei non-UE, etc).

    Dna Gavrilescu, sensibila la problemele tiganilor romani (numiti "romi" in limbajul corect politic si diferit in limbile europene), a fost inregimentata fara sa stie/vrea intr-unul din ONG-urile care sustin "globalismul".

    Guvernul actual din Italia este unul denumit "iliberal", format dintr-o coalitie intre nationalisti (Lega) si populisti de stanga (Miscarea 5 stele).

    Seful Lega, aflat la cea mai mare cota de incredere intre politicienii italieni, este si Ministru de Interne.
    E normal ca dl Salvini, nationalist, sa ia masuri cat se poate de dure impotriva miscarilor politice "globaliste".
    Miscari care-l trateaza zilnic de "fascist" si "rasist" pt ca nu mai accepta imigratia africana, magrebiana, da afara clandestinii, etc.

    Nici o lege din UE nu permite sa ocupi fara drept proprietatea cuiva, persoana fizica sau morala. Este un extremism si o violenta la care trebuie raspuns prin violenta legilor si autoritatii de stat, fara compromis.

    Daca sunt straini fara casa, in Italia, trebuie vazut cum s-a ajuns la aceasta situatie, ce cauta ei acolo?

    Daca lucreaza si sunt legal in tara, atunci e normal ca statul sa ii protejeze si sa ii ajute.
    Daca nu, nu, altfel e haos si se creeaza o discriminare clara impotriva cetatenilor italieni care sunt la fel de saraci si in nevoie dar respecta legile si nu lucreaza la negru sau sar gardurile peste frontiere.

    Ideea de "nesupunere civica" este una de sorginte extremista, este un act de violenta a unei minoritati impotriva principiilor democratiei reprezentative acceptate in Europa, democratie condusa de "majoritati".
    • +11 (25 voturi)    
     Da, propaganda face ravagii (Vineri, 8 februarie 2019, 12:26)

     enache22 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

     Cultural Marxism generally refers to one of two things:
     First — extremely rarely — "cultural Marxism" (lower C, upper M) refers to an obscure critique of popular culture by the Frankfurt School, framing culture as being imposed by a capitalist culture industry and consumed passively by the masses.
     Second — in common usage in the wild — "Cultural Marxism" (both uppercase) is a common snarl word used to paint anyone with progressive tendencies as a secret Communist. The term alludes to a conspiracy theory in which sinister left-wingers have infiltrated media, academia, and science and are engaged in a decades-long plot to undermine Western culture. Some variants of the conspiracy allege that basically all of modern social liberalism is, in fact, a Communist front group.

     This conspiracy theory hinges on the idea that the Frankfurt School wasn't just an arcane strain of academic criticism. Instead, the Frankfurt School was behind an ongoing Marxist plot to destroy the capitalist West from within, spreading its tentacles throughout academia and indoctrinating students to hate patriotism & freedom. Thus, rock'n'roll, Sixties counterculture, the civil rights movement, the anti-war movement, homosexuality, modern feminism, and in general all the "decay" in the West since the 1950s are allegedly products of the Frankfurt school. It's also the work of the Jews.

     The conspiracist usage originated in Nazi Germany, where Kulturbolschewismus ("Cultural Bolshevism") was used to abuse political opponents. In particular, Jews purportedly were secretly orchestrating the spread of Communism (Jewish Bolshevism) as well as promoting sexual & gender permissiveness ("sexual Bolshevism").

     If anyone rants about "Cultural Marxists taking over culture!", feel free to remind them that they're spouting literal Nazi propaganda updated for the modern era.
     • -5 (21 voturi)    
      E o conspiratie (Vineri, 8 februarie 2019, 15:00)

      Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui enache22

      Ai si tu o teorie a conspiratiei. De cate ori cineva ridica valul asupra a ceea ce se intampla apare un citat din asta fara sursa cu ce cred comunistii.
      • +3 (11 voturi)    
       Cine nu e cu noi e comunist (Vineri, 8 februarie 2019, 19:36)

       enache22 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

       In contemporary usage, the term Cultural Marxism identifies an anti-semitic conspiracy theory that misrepresents the Frankfurt School intellectuals as part of continual academic and intellectual efforts to undermine and destroy Western culture, then to be replaced with Marxist culture. In the late 1990s, Cultural Marxism claimed that the Frankfurt School were in a culture-war conspiracy against the Western world, to be realised by undermining traditionalist conservatism with the social liberalism of the Counterculture of the 1960s, such as the social equality of progressive politics, the racial equality of multiculturalism, and linguistic political correctness.

       In the U.S., the conspiracy ideology of Cultural Marxism is particular to paleoconservative politicians, such as Paul Weyrich, William S. Lind, and Patrick Buchanan, and to like-minded politicians of the alt-right and white nationalist organisations, such as the neo-reactionary Dark Enlightenment.

       In Hate Crimes, Vol. 5 (2009), Heidi Beirich said that the Right Wing use Cultural Marxism conspiracy theory to politically de-ligitimize their opponents in the Left Wing, by misrepresenting the Other (person who is not the Self) as someone who threatens the status quo culture — especially "feminists, homosexuals, secular humanists, multi-culturalists, sex educators, environmentalists, immigrants, and black nationalists" as politically destructive members of the body politik. In his political manifesto, 2083: A European Declaration of Independence, the Norwegian terrorist Anders Behring Breivik quoted William S. Lind's usages of the term Cultural Marxism, such as: "[the] Sexually transmitted disease (STD) epidemic in Western Europe [is] a result of cultural Marxism"; that "Cultural Marxism defines . . . Muslims, Feminist women, homosexuals and some additional minority groups as virtuous, and they view ethnic Christian European men as evil"
      • -3 (7 voturi)    
       Pai el spera (Vineri, 8 februarie 2019, 20:13)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

       ca daca da citatul in limba engleza noi vom cadea pe spate . Spera degeaba !
     • -6 (16 voturi)    
      Citezi propaganda neo-marxistă (Vineri, 8 februarie 2019, 16:19)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui enache22

      pe post de explicație anti-propagandă? :)

      Cea mai bună dovadă sunt minusurile pe care o să le ia comentariul ăsta. Sunt zeci de activiști neo-marxiști pe forumul ăsta, mulți dintre ei cu mai multe conturi.
      • +6 (18 voturi)    
       Cine nu e cu noi e neomarxist (Vineri, 8 februarie 2019, 17:30)

       enache22 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

       "Cultural Marxism," described as a conspiratorial attempt to wreck American culture and morality, is the newest intellectual bugaboo on the radical right.

       William Lindt has done the most to define the enemies who make up the so-called "cultural Marxists." Ultimately, this enemy has come to embody a whole host of Lind's bête noires — feminists, LGBT people, secular humanists, multiculturalists, sex educators, environmentalists, immigrants, black nationalists, the ACLU and the hated Frankfurt School philosophers.

       At the core of the far right's concept of cultural Marxism are the Jews. Lind made this plain in June 2002, when he gave a speech on the subject to a Washington Holocaust denial conference hosted by the anti-Semitic journal, Barnes Review.

       "These guys," he explained, "were all Jewish."

       In The Culture of Critique, MacDonald says that while all Jews are not guilty, the movements he attacks are indeed "Jewishly motivated."

       Similarly, the Frankfurt School is described as advocating sexual freedom, rebelliousness against family and other radical ideas for Gentiles, even as Jews themselves remain in tightly cohesive families — an idea that is tied tightly to Lind's view of the Frankfurt School as attempting to undermine Christian America.

       Some "pro-South" hate groups have adapted the theory for their own purposes. Franklin Sanders did not use the words "cultural Marxism." But he did say that "Marxists," by calling slavery the worst evil known to man, were twisting reality to attack the South. And, Sanders warned darkly, "If the South goes, civilization goes with it."

       By early 2002, F.C. Blahut, a writer for the anti-Semitic American Free Press, wrote that cultural communists, motivated by a "hatred of the West," were wrecking Western civilization. They were, he said, "parasitic Freudian Talmudists."
    • +12 (26 voturi)    
     mistificarea realitatii prin limbaj (Vineri, 8 februarie 2019, 13:11)

     treos [utilizator] i-a raspuns lui animatron

     transformarea unor cladiri abandonate in adapost pentru cei defavorizati a devenit "extremism si violenta"

     Protestul a devenit o "actiune de sorginte extremista"

     Inca putin si declari democratia insasi "extremista". Dar ti se pare normal sa califici actiunile unor extremisti drept "nationale", "patriotice", "suveranistre", "traditionaliste" si "identitare".

     Adolf Hitler: Humanitarianism is the expression of stupidity and cowardice.
  • -9 (53 voturi)    
   Ce muncește în Italia? (Vineri, 8 februarie 2019, 9:41)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Ca să-mi fac o părere,aș fi fost interesat să aflu unde muncește Mădălina Gavrilescu.Dacă lucra undeva,plătea taxe și impozite statului italian îi dau dreptate.Dacă nu,nu.
   • +10 (42 voturi)    
    A fost expulzata pentru participare la proteste (Vineri, 8 februarie 2019, 10:34)

    kent8 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    I s-au incalcat drepturile. Dreptul de protest este unul fundamental, fara el am fi in dictatura. Ce-ar fi daca toate statele ar expulza somerii pe motiv ca n-au loc de munca? Si oricum nu reiese de nicaieri ca nu munceste, dimpotriva e implicata in numeroase proiecte sociale in care ajuta pe cei in nevoie.
    • -5 (29 voturi)    
     intrebarea (Vineri, 8 februarie 2019, 11:44)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui kent8

     este bine pusa,sa stii.macaronarii au destui taraie brau de ai lor,nu cred ca le mai trebuie altii.
     sa dai cu potavocea si sa ceri nu e o meserie,nici macar onorabila.ajuta?pe cine?pe cei care ocupa abuziv locuinte,fara acte?sunt o multime de romani care lucreaza ca sclavi in italia (batante),ai vazut unul care sa fie expulzat?
     si nu va ai dati cu dosul de ciment,nu e singura care a fost usuita.mai cautati,mai tovarasi si lasati lozincile,nu mai prind nici la voi.
    • -8 (14 voturi)    
     Comment sters de user (Vineri, 8 februarie 2019, 14:56)

     Lok [anonim] i-a raspuns lui kent8

     • +6 (12 voturi)    
      din putul gandirii (Vineri, 8 februarie 2019, 16:45)

      chirul [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      dreptul la protest este fundamental, dar drepturile fundamentale sunt o idiotenie
      dreptul de a protesta este un abuz al dreptului de a protesta
      daca italienii ar protesta in Romania ar fi un abuz
      romanii in Italia sunt un fel de rusi care ar veni in Romania sa protesteze
      drepturile fundamentale deriva din calitatea de cetatean, nu din calitatea de fiinta umana care trebuie respectata

      ok.......
  • +19 (25 voturi)    
   placa placa (Vineri, 8 februarie 2019, 10:46)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Dar cand pentru fiecare leu contribuit la bugetul UE, primim inapoi 5, e ok nu?
   Cand in vest platesc taxe 45% care nu se duc la renovat scolile si spitalele lor, dar ajung la noi sa-i fure daco-getii, e ok?
   De cand lumea, omul vulnerabil a fost pasibil de a fi exploatat. Este nevoia noastra de a ne proteja, nu obligatia altora.
   Femeia din cate inteleg, traieste in Italia si se ocupa de probleme de acolo, si legat de asta o expulzeaza.
   Si apropo, avem deficit pe piata de munca asa ca va gasi fara probleme un loc de munca.
   • -12 (16 voturi)    
    apropo (Vineri, 8 februarie 2019, 11:33)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    da vapoarele de profit care se duc inapoi la baieti, nu sunt sigur in vest, poate in delawale, panamale, ashishderea, fata de ce investii fac multinaltionalele si mai ales bancile straine in RO, alea 1 la cat sunt ( > 10 ?, sau > 20 ?) ? e ca in legea lui om: vrei nivel de viata cum e in vest, salarii, pensii, bani de bombe si altele, iti trebuie o baterie buna care sa tot dea curent (sau o vaca de muls, mai pe inteles). numai ca de unde, ca acum nu mai e ca inainte, vindeau un vapor de masini si imprumutau toate tarile alea sarace de atunci pe mama - mama lor pana la adanci batranete .. apropo asta a vrut sa faca si ceasca, dar locurile la masa erau cu numar si el nu avea numar ...
 • -49 (75 voturi)    
  Exemplu de țară normală (Vineri, 8 februarie 2019, 8:07)

  CalinMircea [utilizator]

  Numai la noi oricine, oricând, oriunde, poate manifesta neautorizat fără să plătească în vreun fel. Iar când se încearcă intrarea în normalitate li se pare că e un abuz. Ne mai ia vreo 50 de ani să intrăm și noi în rândul lumii, mai ales la mentalitate.
  • +13 (41 voturi)    
   mancati brucseli (Vineri, 8 februarie 2019, 8:32)

   aplaudatu [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   In special in ultimii ani in toata Europa de vest au loc mini manifestatii fara nici un fel de autorizatie .
   Autocare ,coloane de masini ,inclusiv dupa ce NU au obtinut autorizatie.
   Ce credeti , "la ei" daca un grup ocupa o casa goala se intampla ceva?
   • -17 (43 voturi)    
    Dezinformare (Vineri, 8 februarie 2019, 9:10)

    Morometele2 [utilizator] i-a raspuns lui aplaudatu

    In nici o tara din UE nu ai voie sa faci o manifestatie fara o cerere aprobata de la primarie. Ia spune-ne tu in care stat membru UE e permisa demonstratia ad-hoc?
    • +21 (35 voturi)    
     chiar si asa, (Vineri, 8 februarie 2019, 10:08)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Morometele2

     masura de expulzare este exagerata. Eu cred ca guvernul italian vrea sa scape de romani....si de alti estici.
     • -4 (16 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 8 februarie 2019, 15:00)

      Lok [anonim] i-a raspuns lui bancher

     • -4 (6 voturi)    
      Vrea sa scape de romani ... (Vineri, 8 februarie 2019, 20:19)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      si de alti estici. Si incepe cu unul ! In rimul acesta cam in cati ani va scapa de romani ?
   • +33 (49 voturi)    
    chiar discutam cu cineva... (Vineri, 8 februarie 2019, 9:45)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui aplaudatu

    care locuieste in franta!

    stii ce spunea?!
    "aici sunt foarte atenti sa nu loveasca protestatarii, prefera sa fie loviti ei!"

    evident sunt exceptii, dar in general francezii nu intervin violent!

    normal ca postacii pesede si psdistii se uita doar la firmele in care intervin violent... ignorand ce s-a intamplat inainte si ignorand faptul ca aia au datfoc la masini, au jefuit cladiri etc... la noi a luat foc o ghereta de ziare la protestele anti0base (deci tot ale psd) si eventual s-a spart acu vreun geam si s-au ars vreo 3 brazi. ATAT!!!

    ultimele proteste cu adevarat vioilente au fost cele cand iliescu a chemat minerii! dar de alea nu amintesc postacii!
  • +32 (52 voturi)    
   tara normala (Vineri, 8 februarie 2019, 9:43)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   pentru un postac psdist

   nu baiete... sa expulzezi pt atata lucru un om inseamna ca tara aia NU e normala! Asta presupunand ca nu se ascund niste date, evident!

   Dar na... traim in romanica unde hotii conduc si platesc postaci sa-i apere pe forumuri... o expulzare aiurea e "normala" pentru tara asta... la fel de normala ca tot restul: un tractorist care a furat de la copii conduce tara, un analdfabet conduce ministerele , o analfabeta era doctor docent ( ca sa mergem putin mai in urma) etc etc

   Si vorbele astea calculate nu te fac mai putin postac! Citeste codul penal si o sa-ti dai seama ca nu se deporteaza NICAIERI in lume pentur asa ceva! Dar pentru tine e normalitate pentur ca aceasta "normalitate" ajuta pe stapanul tau dracnea... cel care a pus jandarmii pe protestatari pasnici!

   also... am o intrebare: d c nu faci plangere la CEDO si ceri reinstaurarea comunismului?! Conform "logicii" tale, ceausescu si comunismul a fost daramat ilegal!

   daca eu conduc tara si eu dau autorizatiile de prostest, cam cum te astepti mataluta ca eu sa dau autorizatie pt un protest impotriva mea?! aud!?
  • +22 (32 voturi)    
   nici la americani nu am auzit (Vineri, 8 februarie 2019, 10:07)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   sa te deporteze daca participi la marsuri neautorizate....bine, ca acolo nu prea sunt, ptr ca te salta imediat politia, insa chiar si asa, nu ii expulzeaza.
   Ce se intmapla este un abuz...Melescanu ar trebui sa se interezeze de caz , si , daca asa a fost, ar trebui sa faca scandal mare la UE contra guvernului italian.
   • +13 (17 voturi)    
    as... (Vineri, 8 februarie 2019, 11:51)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    melescanu o sa sustina guvernul italian...
    ca e in interesele stapanilor lui din psd!
 • -35 (61 voturi)    
  Da... (Vineri, 8 februarie 2019, 8:49)

  Stef_and [utilizator]

  Eu as expulza toti romanii.
  Ca tot sunt plini de Patriotismus-sa mearga sa lucreze in tara lor.
  Sa construiasca autostrazile, sa isi iubeasca cu adevarat tara- ca aici nu au mai ramas decat batranii si copiii.
  Pamanturile sunt nelucrate si ei sterg in fund batranii italieni si se lupta pentru cazurile sociale de acolo.
  Dar oare ce o sa faca Italia fara slugile de romani?
  • +31 (39 voturi)    
   problema e pusa TOTAL gresit... (Vineri, 8 februarie 2019, 9:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   intrebarea e d c oamenii prefera sa stearga in fund batranii italieni in loc sa munceasca in tara lor!

   asta e intrebarea! pentru ca trebuie realizat ca vina nu e a celor care au plecat, ci a partidelor care NU ofera posibilitatea de a te dezvolta in romnania!

   tu pui intrebarea ca si cand ai da vina pe romanii plecati (probabil asta e intentia ta), ori nu e cazul. Oamenii leaca la mai bine, nu fug de romania pentru ca tara e perfecta, dar sunt ei masochisti! Ar trebui sa terminam cu mentalitatea asta de kkt! intrebarea e ce poti face tu ca sa imbunatatesti lucrurile, nu ce poate face altul!
   • -4 (8 voturi)    
    Salariul minim a fost cauza voita a depopularii (Vineri, 8 februarie 2019, 13:54)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Pentru ca asa au dorit cei care au trasat liniile de dezvoltare pe urmatoarele sute de ani: depopularea tarii.

    Salariile erau tinute artificial la valori foarte mici.

    Era o anomalie: PIB/hab era foarte mic in comparatie cu cel al altor tari, dar PIB/hab raportat la puterea de cumparare era mare.

    Altfel spus, salariile erau tinute in mod artificial la valori foarte mici, dar se putea trai din ele.
    Insa, diferenta numerica dintre salariul din Romania si alte tari era extrem de tentanta, astfel ca s-a generat exodul fortei de munca.

    Prin 2000, salariul meu de inginer era atunci de vreo 150 ECU (nu aparuse Euro), iar al unui coleg din Franta pe o pozitie similara de cel putin 1000 de ECU. Dar, concret, eu imi puteam permite in Romania mai multe decit cel din Franta.
    Asa ca ar fi fost logica ideea de a munci in Franta si de a cheltui in Romania.
    Dar cind pleci, pleci.
    • -4 (8 voturi)    
     Exodul s-a provocat prin cursul de schimb BNR (Vineri, 8 februarie 2019, 14:56)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Daca si salariile si preturile erau mult mai mici decit cele din Vest, inseamna ca de fapt valoarea de schimb a leului era mult sub-evaluata.

     Asfel incit, asa cum am mai spus, diferenta in ECU (Euro) dintre salariile din Romania si Vest sa fie extrem de tentanta.
    • +9 (11 voturi)    
     de unde le scoti Frans? (Vineri, 8 februarie 2019, 15:07)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     In primul rand salariul in anii 2000 nu a fost niciodata echivalat in ECU. Era ori in dolari ori in marci germane.
     In al doilea rand textul ca tu iti permiteai mai mult in Romania decat ala in Franta e deja de Pif.
     Aveam si eu 250-300-400 marci in perioada aia si tin minte foarte clar cum colegii din Vest povesteau de vacante prin Peru, ne asteptau la aeroport cu placa de windsurf pe masina(ca tocmai fusesera in weekend la distractie) etc. Chestii la care noi doar visam.
     • 0 (4 voturi)    
      Imi dai dreptate. Vorbesc de pozitii similare (Vineri, 8 februarie 2019, 15:32)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Exemplul tau imi da dreptate. Cursul de schimb al monedei lor ii avantaja si puteau cumpara excursii in Peru, poate mai usor decit s-ar fi dus intr-o statiune de lux in propria tara.

      Cursul de schimb al monedei tale, respectiv, leul, nu-ti permitea excursii in Peru, dar te-ai fi putut duce la Durau, de exemplu.


      Lucram intr-un grup de integrare europeana. Eram in deplasari jumatate din timp (platite de vestici). Am facut studii comparative. Toate comparatiile si baremele se faceau in ECU (Unitati de Cont Europene).

      Sigur, la casele de schimb gaseai marci, dolari, etc.

      La categoria "tineri specialisti " la care eram atunci, nivelul de trai era cam acelasi si la noi si la ei, chiar daca ei aveau salariul in dolari de 10 ori mai mare decit al meu, nu insemna ca aveau si un nivel de trai de 10 ori mai bun.

      Chiar vesticii imi reprosau asta: "Va plingeti ca nu aveti bani, dar costumul tau ar costa aici peste o mie de franci si eu nu mi-l pot permite"
  • +22 (34 voturi)    
   ? (Vineri, 8 februarie 2019, 9:40)

   Jude [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   Ori esti asistat ori bugetar.
   As fi curios cu ce te ocupi.
   Vorbeste gura fara cap.
   Sa vina sa faca autostrazi, e ca si cum ai spune sa deseneze pe caiet o autostrada.
   Boule ! Daca guvernul nu bugeteaza bani pentru infrastructura, ce sa faca aici ?
   Mergi tu si munceste rudimentar pamanturile parloaga.
   Vai de natia noastra ca e plina de prosti ca tine
   • -5 (7 voturi)    
    Asa e... (Vineri, 8 februarie 2019, 14:46)

    Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui Jude

    Adevarul deranjeanza.
    Nu sunt nici bugetar nici asistat, am peste 200 de angajati, si nici unul nu castiga sub 1500€, chiar si femeia de servici ia atat.
    Ma doare doar faptul va romanul a emigrat in loc sa prefere sa isi construiasca tara.
    Dar asta e...
  • +21 (25 voturi)    
   iubirea de tara (Vineri, 8 februarie 2019, 9:49)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   Si eu imi iubesc, in cite luni o fi acu ..
  • +29 (31 voturi)    
   serios???? (Vineri, 8 februarie 2019, 10:00)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   cam 90% au plecat in vest alungati de saracie, somaj si foame, sau lefuri de rusine (medicii) .... rezultatul a 30 ani de post-decembrism - nu ca sa faca ski la Saint Moritz
  • +11 (23 voturi)    
   italia ? (Vineri, 8 februarie 2019, 11:08)

   hamurabi [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   Sincer, eu l-as "expulza" pe Salvini si altii ca el !
   Si Musolini a inceput la fel, toti promit dar in realitate nu pot face nimic si incet incet ajung la totalitarism !
 • -7 (37 voturi)    
  Comunismul nu are conceptul de proprietate (Vineri, 8 februarie 2019, 8:57)

  xolv [utilizator]

  "Ce a facut stanga pentru oameni"?
  • +14 (40 voturi)    
   neoliberalismul (Vineri, 8 februarie 2019, 9:59)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Dar neoliberalismul salbatic de tip Iu-es-ei ce face pt.oameni?
   • -9 (23 voturi)    
    uita-te la nivelul de trai in US (Vineri, 8 februarie 2019, 10:28)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    si compara-l cu cel din Venezuela sau Rusia si o sa iti raspunzi singur la intrebare.
    • +12 (18 voturi)    
     de ce sa nu-l comparam cu Suedia? (Vineri, 8 februarie 2019, 10:54)

     kandar [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     sau alte tari nordice?
     • -3 (7 voturi)    
      Tarile nordice sunt tari cu economie de piata (Vineri, 8 februarie 2019, 15:21)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui kandar

      Si un caracter social pronuntat. La care incep sa renunte.
      Nu v-ati saturat de "modelul suedez"? Ne-a dat Iliescu model suedez in anii '90 de ne-a iesit pe nas.
      Ce nu pricepeti ca stanga nu poate decat sa toace banii altora. Chiar si in conditiile unor tari bogate si dezvoltate ca Norvegia si Suedia.
      • +6 (10 voturi)    
       Iliescu ne-a dat saracie si coruptie (Vineri, 8 februarie 2019, 15:41)

       seby19 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       Daca ne dadea model suedez Romania nu arata in halul asta. Cel mai performant model de dezvoltare este economia sociala de piata
       • -2 (6 voturi)    
        esti mai tanar se pare (Vineri, 8 februarie 2019, 18:01)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui seby19

        Problema cu "socialul" este ca de multe ori e pus inaintea pietei libere si de multe ori inseamna "sa ni se dea ca n-avem".
    • -12 (18 voturi)    
     nivelul de trai (Vineri, 8 februarie 2019, 11:47)

     nicoR [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     se mentine numai din cauza complexului militar pe care il au, altfel ar fi de cacao, vezi bugetul militar de 700 miliarde, la care si noi trebuie sa contribuim, cica. esti happy ?
  • 0 (0 voturi)    
   Cum adica ? (Sâmbătă, 9 februarie 2019, 23:15)

   Observatory [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Stânga a furat cu dreapta...
   Altceva nu știe ....
   Dar ma rog,poate nici nu este un partid, corect ar fi Hotii de stânga ,care fura cu dreapta...
 • -16 (38 voturi)    
  Nationalizarea marxista in Romania (Vineri, 8 februarie 2019, 9:01)

  xolv [utilizator]

  Avem si noi grupuri de simpatizanti ai comunismul pe aceeasi tema: Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, Blocul pentru Locuire, asa ca nu e cazul sa facti un martir din Madalian Gavrilescu.
 • +17 (35 voturi)    
  Au inceput cu expulzarile (Vineri, 8 februarie 2019, 9:18)

  bestol [utilizator]

  Urmeaza lagarele?
  • -4 (6 voturi)    
   Logica (Vineri, 8 februarie 2019, 18:29)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui bestol

   Ar fi culmea ineficientei. Dupa ce ai expulzat, pe cine mai bagi in lagar?
 • -19 (45 voturi)    
  dar noi ce vină avem? (Vineri, 8 februarie 2019, 9:51)

  Mazeta [utilizator]

  S-o expulzeze în Franța!
 • -10 (44 voturi)    
  case gratis (Vineri, 8 februarie 2019, 9:57)

  Vade Retro [utilizator]

  Deci manifesteaza cerand case gratis pentru oameni (majoritar imigranti ilegali) care nu isi permit sa plateasca chirie??? Deci eu, ca proprietar, trebuie sa dau casa gratis la imigranti?
  Si apoi se ia in piept cu politia?

  Haha! Nu ma mir ca o zboara afara de acolo!
  • -6 (26 voturi)    
   Sa platesca altii, noi suntem saraci (Vineri, 8 februarie 2019, 11:02)

   Gicutzu [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

   O lunga perioada la lucrat la negu, deci statul Italian nu a incasat impozite si asigurari. Acum insa vrea sa apeleze la Bugetul statului sa rezolve cazurile sociale.
   Am inteles, viata Madalinei este grea, dar contribuabilul Italian de ce este fortat sa o subventioneze.
   "Nu am ocupat niciodată case ale unor proprietari, persoane fizice, se apără Mădălina. E vorba de clădiri publice abandonate de ani de zile, sedii de firme, fabrici". Cred ca este f placut sa se mute in cartierul tau un colectiv de ilegali despre care nu stim daca au acces la canlizare, apa, energie electrica. Ce credeti ca se intampla acolo?
 • -11 (39 voturi)    
  cu alte cuvinte (Vineri, 8 februarie 2019, 10:08)

  mazgalici [utilizator]

  ea protesta pentru dreptul etniei discriminatilor de a ocupa abuziv o casa, fara sa plateasca chirie si utilitati si bineinteles sa stea pana vor distruge acea cladire
  ii inteleg si pe italienii astia ca s-au saturat de toate neamurile proaste care au tabarat la ei in tara si le-au distrus societatea.
  uitati-va la discriminata asta, in 10 ani de Italia nimic nu s-a lipit de ea,nu are nici o situatie, nimic, semn ca nu ii place munca, ci doar traiul pe banii fraierior de contribuabili italieni
  • +17 (31 voturi)    
   Minti ca un troll (Vineri, 8 februarie 2019, 10:26)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui mazgalici

   " Am coborât în stradă să apărăm dreptul unor familii, multe cu copii, indiferent dacă erau de italieni sau străini"

   "La aceste proteste am invitat întotdeauna să participe instituţiile statului, pentru a găsi soluţii la cazuri sociale disperate. Dar e mai uşor pentru instituţii să cheme poliţia, decât să se prezinte pentru a rezolva problemele"

   "Nu am ocupat niciodată case ale unor proprietari, persoane fizice, se apără Mădălina. E vorba de clădiri publice abandonate de ani de zile, sedii de firme, fabrici, pe care noi le renovăm. Oamenii care locuiesc acolo sunt dispuşi să plătească chiriile."

   Nu cred că stânga a făcut ceva în Italia, nu mai cred nici în PD (Partidul Democrat). În România, unde s-a ajuns cu Ceauşescu? Au ajuns la putere şi tot ce au vrut ei au făcut, pentru binele şi interesele lor. Şi Salvini era la început un fel de comunist, mai mic. La fel se întâmplă şi în România. Şi aici, şi acolo, se încearcă dezbinarea celor care au curajul să protesteze, fac legile pe ascuns. Cred că partidele de stânga au făcut mai mult rău decât cele de dreapta. După cum am văzut, cei care au procese şi condamnări în spate stau la putere şi fac legile, ne conduc, iar eu sunt expulzată, fără a avea nicio condamnare. Ce fel de justiţie e asta ?
 • -6 (38 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 10:17)

  [anonim]

  • +14 (26 voturi)    
   sunt cazuri disperate care au nevoie de asistenta (Vineri, 8 februarie 2019, 10:54)

   kandar [utilizator] i-a raspuns lui

   nu toti au norocul sa aiba un loc de munca bine platit sau o familie care sa ii poate ingriji. Unii sunt bolnavi, altii infirmi. Peste tot in lume exista asistenta sociala. Sau brusc in sec 21 omenirea a ajuns la concluzia ca ajuta-ti semenii nu mai reprezinta o un sfat demn de a fi respectat?
   • -7 (25 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 11:22)

    [anonim] i-a raspuns lui kandar

    • +12 (24 voturi)    
     cladiri abandonate (Vineri, 8 februarie 2019, 11:49)

     kandar [utilizator] i-a raspuns lui

     deci ale nimanui. Aceste asociatii le renovau si le dadeau o utilitate. Cine sufera aici? In loc sa se bucure ca niste cladiri erau scoase din paragina si niste oameni erau ajutati fara cheltuiala statului, guvernul extremist a decis expulzarea.

     Asistenta presupune solidaritate. Sau cuvantul asta a devenit rusinos?
     • -4 (22 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 13:11)

      [anonim] i-a raspuns lui kandar

      • 0 (6 voturi)    
       unde sunt proprietarii? (Vineri, 8 februarie 2019, 22:14)

       kandar [utilizator] i-a raspuns lui

       au depus plangere la politie? de ce sunt abandonate daca au proprietar? daca nu sta nimeni in ele cu ce te dernjeaza ca niste amarati sa aiba un acoperis deasupra capului. Rautatea asta...
   • -9 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 11:24)

    [anonim] i-a raspuns lui kandar

    • +10 (22 voturi)    
     contradictie (Vineri, 8 februarie 2019, 11:52)

     kandar [utilizator] i-a raspuns lui

     nu a fost expulzata pentru ocupare de cladiri in mod ilegal, alea erau oricum abandonate si nimanui nu i-a fost incalcat dreptul de proprietate, ci a fost expulzata pentru mitinguri. Daca nu mai ai voie sa-ti exprimi opiniile, dezacordul, protestul, atunci cum mai poti sa-ti exerciti drepturile in mod liber?
     • -4 (14 voturi)    
      Nu ocupi ce nu e al tau (Vineri, 8 februarie 2019, 13:12)

      Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui kandar

      99% din cladirile abandonate sunt in proprietatea privata a cuiva. Nu poti ocupa o cladire doar pt. ca proprietarul nu o intretine. Daca justitia decide sa exproprieze, ok.

      Au fost numeroase cazuri de acest fel - ocupantii ilegali nu platesc curent sau utilitati, degradeaza si afecteaza viata vecinilor.

      Cat despre manifestatii - deja, ca strain, te abtii, sau te intorci la tine acasa daca nu iti convine situatia, mai ales cand legea nu e de partea ta. Apoi, cand politia te invita sa incetezi manifestatia, asculti - altfel iti asumi consecintele.
      • -6 (10 voturi)    
       Foarte bine punctat argumentul (Vineri, 8 februarie 2019, 14:28)

       Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

       Românca este nemulțumita in Italia ca nu primește pomeni de la guvernul italian .
       Au început sa se cam golească vistieriile cu acești migranți , sistemul țărilor dezvoltate este prea generos : Au venit in țara mea ? La munca ! Nu la pomeni !
       Nu-ți place ? Du-te la Mata și protestează !
       • +3 (5 voturi)    
        cei care pleaca in Italia se duc la munca (Vineri, 8 februarie 2019, 22:21)

        kandar [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

        nu se duc la pomana, toti isi rup spinarile sa castige un ban. Unii ajung scalvi pe acolo dar tu ii vezi huzurind pe pomeni. Vai de tine.
      • +1 (5 voturi)    
       cladirile abandonate stau nefolosite (Vineri, 8 februarie 2019, 22:19)

       kandar [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

       tu nu vrei sa beneficieze niste oameni de ele pentru ca apartin unor proprietari care nu ii vede nimeni? A venit vreun proprietar si s-a plans? Cladirile alea erau neingrijite si altii s-au ocupat sa le renoveze si sa plateasca chirie statului si tot ei sunt talharii?

       De ce ca strain sa nu-ti exerciti drepturile? De ce sa nu protestezi? De ce sa stai ca o oaie fricoasa? Asta e mentalitate comunista, sa stai cuminte ca sa nu superi autoritatea. Jenant.
 • -12 (36 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 8 februarie 2019, 10:24)

  sorinnc [anonim]

 • +13 (31 voturi)    
  Expulzarea este primul pas spre dictatura (Vineri, 8 februarie 2019, 10:38)

  kent8 [utilizator]

  Nu folosesti expulzarea fata de cei care fac proteste pasnice, o folosesti impotriva teroristilor, spionilor. Cand o folosesti impotriva cetatenilor pasnici deja ai renuntat la a mai fi un stat democratic.
 • +13 (27 voturi)    
  irelevant pentru ce protesta (Vineri, 8 februarie 2019, 10:51)

  KayT [utilizator]

  Intr-o tara civilizata ai dreptul de a protesta pasnic pentru ce vrei tu. Ai dreptul de a te implica in orice miscare civica vrei tu.

  Sa expulzezi pe cineva pentru ca s-a implicat social este un abuz enorm.
  • -7 (27 voturi)    
   Relevant (Vineri, 8 februarie 2019, 11:46)

   Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui KayT

   Persoana aceasta nu are cetatenie italiana.

   Cum ar fi ca eu sa vin nepotit la dvs. acasa, iar apoi sa incep un protest in sufragerie ca sa va oblig sa dati dormitorul gratis la alti straini?

   Ce faceti? Ma expulzati din casa sau nu?
   • +10 (20 voturi)    
    ba e irelevant (Vineri, 8 februarie 2019, 12:25)

    KayT [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

    Si nu mai faceti comparatii nefondate, ca femeia aia nu a protestat in sufrageria si in nici in dormitorul nimanui. Eternul argument " cum ar fi sa vin eu la tine acasa" e asa de obositor, zau. Nimeni nu obliga pe nimeni sa isi imparta locuinta cu un strain.

    Faptul ca nu are cetatenia italiana e si el irelevant. Cetatenii comunitari au dreptul de resedinta in orice stat UE.
    • -7 (15 voturi)    
     Nu in orice conditii (Vineri, 8 februarie 2019, 12:54)

     Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui KayT

     Ai drept de resedinta cu conditia sa ai venituri proprii, sa iti asiguri propria existenta, sa nu constitui o povara suplimentara pentru societate.

     Sunt sigur ca italienii sunt incantati cand ii invadeaza ghetourile si strainii care cer "drept" la locuinta (pe banii platitorilor de impozite).
     • +10 (12 voturi)    
      nu (Vineri, 8 februarie 2019, 13:52)

      KayT [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

      Complet fals. Eu am studiat in Germania, am muncit si muncesc in Germania, platesc impozite si tot tacamul. Dar daca o sa raman somera la un moment dat va asigur ca nu o sa ma deporteze nimeni in Romania. As avea in continuare dreptul de rezidenta in tara in care mi-am construit viata. Ba mai mult, as fi sprijinita financiar si ajutata sa imi gasesc o noua slujba.

      Cu ce ar diferi situatia mea de cea a Madalinei?
      • -7 (11 voturi)    
       da (Vineri, 8 februarie 2019, 14:45)

       Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui KayT

       Daca isi vedea de treaba, nu ar fi expulzat-o nimeni. Dar... activism! Si, din cate zice articolul, conflict cu politia.

       Dreptul de rezidenta in alta tara europeana este legat de dovada ca ai un venit stabil si ca nu prezinti un pericol pentru ordinea publica.
       Trebuie indeplinite niste criterii, altfel toata lumea ar merge sa stea pe somaj in Germania.
       • +8 (12 voturi)    
        Iar exagerați (Vineri, 8 februarie 2019, 16:09)

        KayT [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

        Nu reprezenta nici un pericol pentru ordinea publica. Practic făcea o munca voluntara si ajuta niște oameni.

        Va dați seama ca dacă ar fi făcut ceva ilegal ar fi fost in pușcărie sau sub urmărire penală? Dar nu. Ea nu a făcut ceva ilegal, deci e “doar” expulzata. Pe criminali nu ii expulzează nimeni... numai pe activiști se pare.
        • -5 (5 voturi)    
         Ei bine, (Sâmbătă, 9 februarie 2019, 1:11)

         Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui KayT

         Politia din peninsula nu e de acord cu Dvs. Sa vedem ce va decide justitia, daca se ajunge la vreun proces.
         A ajuta oameni e laudabil, dar nu trebuie facut in detrimentul proprietatii private sau tulburand ordinea publica. Italia are oricum un deficit financiar enorm, nu isi permite sa intretina si sa dea case gratis imigrantilor ilegali.
 • +9 (23 voturi)    
  Hai cu fascismul (Vineri, 8 februarie 2019, 11:57)

  arap [utilizator]

  Italia nu a invatat nimic din istorie.
  • -7 (13 voturi)    
   Cunoastem aceasta placa (Vineri, 8 februarie 2019, 13:49)

   xolv [utilizator] i-a raspuns lui arap

   cine nu e cu Internationala Socialista e populist, nationalist, fascist. Exact ca in 1918.
 • -6 (24 voturi)    
  taxele de intretinere se platesc nu se negociaza. (Vineri, 8 februarie 2019, 12:17)

  Ionionx [utilizator]

  Hai, ma lasi...te duci tu intr-o tara straina si sub masca dreptului la libera exprimare te gasesti sa faci legile, in speta militand ptr mentinerea in locuinte a celor ce nu numcesc si nu-si platesc taxele de intretinere. Dar pe ce lume traim? Prea mulkta democratie strica. la unii.
 • -3 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 12:27)

  [anonim]

  • -5 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 8 februarie 2019, 13:50)

   sorinnc [anonim] i-a raspuns lui

  • +9 (13 voturi)    
   Si eu observ ceva (Vineri, 8 februarie 2019, 15:51)

   seby19 [utilizator] i-a raspuns lui

   Globalizarea a devenit peste noapte oaia neagra a politicienilor demagogi de pretitundeni si o masa larga de gura-casca au inceput sa-i creada. Mai mult, demonizarea diverselor categorii de persoane, de la minoritati pana la imigranti si ecologisti a devenit ceva acceptabil, in timp ce apararea statului de drept in fata asaltului saltimbancilor iliberali a devenit ceva condamnabil.

   Ce e comic e ca se cere socoteala pentru verticalitatea fata de principiile democratice si opozitie fata de sovinism, intoleranta si autoritarism.
   • -5 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2019, 16:40)

    [anonim] i-a raspuns lui seby19

   • -3 (7 voturi)    
    demonizarea? (Vineri, 8 februarie 2019, 18:28)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui seby19

    A cui?
    Voi ce presa cititi mai baieti?
    In secunda in care un politician sau om normal are tupeul sa zica ceva impotriva emigratiei ilegale e catalogat drept fascist fara drept de apel. Si voi vorbiti de demonizarea ecologistilor? Pe care ii amestecati in aceeasi oala cu minoritatile? care minoritati? tiganii adica? si cu emigrantii? legali sau ilegali?
 • +10 (16 voturi)    
  Xenofobie pe fata (Vineri, 8 februarie 2019, 12:39)

  delco [utilizator]

  Ura fata de straini a crescut de cand extremistii sunt la conducere.
  • -10 (12 voturi)    
   Punct de vedere (Vineri, 8 februarie 2019, 13:41)

   Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui delco

   Extremistii au ajuns la conducere pentru ca socialistii au primit prea multi straini, afectand viata cetatenilor (ghetouri, mizerie, cersetori, agresiuni, terorism).
  • -3 (9 voturi)    
   Pai, nu ajungeau la conducere daca nu exista ura (Vineri, 8 februarie 2019, 14:20)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui delco

   Ura preexista. Ura nu este provocata de extremism in sine, extremismul doar ii da recunoastere si putere.
 • -5 (23 voturi)    
  Nu ești cetățean, nu participa la proteste ilegale (Vineri, 8 februarie 2019, 12:53)

  Lastwinter [utilizator]

  Atât timp cât trăiești într-o țară al cărei cetățean nu ești, ai un statut vulnerabil. Dacă chiar ții atât de mult să îți trăiești viața în statul respectiv, trebuie, cu atât mai mult, să îi respecți legile și nu să îți faci tu propriile legi. Participarea la proteste neautorizate și ocuparea ilegală a unor imobile abandonate = nerespectarea legii, indiferent de bunele intenții pe care le ai.

  Faptul că ești cetățean european nu contează prea mult. Conform directivei UE nr. 38/2004, ai dreptul la liberă circulație în țările UE fără condiții deosebite până la trei luni, după care se pot aplica unele limitări. De exemplu, dacă nu ai un loc stabil de muncă sau dacă statul consideră că reprezinți un potențial pericol (inclusiv prin participare la proteste neautorizate), poate să aibă dreptul să te îndepărteze de pe teritoriul său.

  Într-adevăr, mi se pare oarecum extremă decizia de expulzare a unui cetățean UE, mai ales în condițiile în care nu se pedepsesc fapte mult mai rele, dar Italia nu e o țară perfectă, are mentalitatea pe care o are față de străini, are problemele pe care le are (mai ales în Roma) cu taberele de ilegali și poate că au nevoie de un țap ispășitor prin care să se descurajeze situațiile astea.
  • +9 (13 voturi)    
   a participat la adunari subversive... (Vineri, 8 februarie 2019, 16:37)

   chirul [utilizator] i-a raspuns lui Lastwinter

   limbajul asta il foloseau comunistii ca sa-si incarcereze oponentii. Il foloseste si PSD fata de manifestantii care mai au curajul sa li se opuna.

   mitinguri neautorizate...tentativa de lovitura de stat...miscari subventionate de forte externe...ong-uri sorosiste...tot felul de acuzatii paranoide nesustinute de dovezi si care duc la expulzari sau reprimari violente ale celor care indraznesc sa conteste autoritatea absoluta a guvernantilor.

   Expulzari fara judecata, fara dreptul la aparare, cu acuzatii ridicole care tradeaza o gandire nedemocratica, toate sunt semnele unei guvernari autocrate cu profund dispret fata de justitie desi pretinde ca o apara.

   Doamna nu a fost acuzata intr-un proces, nu a fost inculpata pentru incalcarea proprietatii, e doar un gest de forta. Mesajul se incadreaza in pozitia virulent anti-imigratie si e menit sa transmita un mesaj de intimidare.
 • -5 (11 voturi)    
  Fata asta este (Vineri, 8 februarie 2019, 12:55)

  revelare [utilizator]

  totuși cam prostuță... Dar un lucru a învățat: stânga e mai proastă ca dreapta... Concluzia este că, sub stânga nu mai este valabil nimic. de ex: dacă ești la Roma, să faci ca romanii...
 • -9 (15 voturi)    
  Tovarasa Gavrilescu (Vineri, 8 februarie 2019, 14:14)

  Observatory [utilizator]

  este un produs al sistemului socialist /comunism și protestează in Italia, o țara foarte dezvoltată din punct de vedere economic și chiar social.
  Normal tovarașa ar trebui sa protesteze la Tovarasul Dragnea sau Docilă , dar a ales Italia.
  Nu reiese din articol dacă este cetățean Italian!?!?
  Dacă da, are dreptul sa nu muncească și sa protesteze, dar nu sa facă gargara pe internet la HN România , pai sa aleagă , este Italianca , spune Arrivederci la Romania.
  Daca este Românca și nu ii place viața mizerabila din Italia, ești binevenita in Paradisul Românesc , te vom aștepta cu pâine și sare , sa ai vreo 5-6 ani ce mânca .
  In mod sigur Tovarașa este activista, cam asta este meseria ei de baza.
  Logic dacă te scoli la 6 dim. Și muncești 8 ore, vii acasă și ai grija de familie sau ci copii și seara la demonstrații , merita și premiul Nobil....
  Înțeleg foarte bine nemulțumirea când ești in alta țara: nu este ușor sa te încadrezi in alta cultura ! Da Tovarașa gândește ca Italia trebuie, ca dorește ea, sa corecteze guvernul și legile din Italia.
  Asta este mentalitatea globalismului: fac ce vreau oriunde in lume !
  Normal ar trebui sa va bucurati , un protestator in plus pe străzile ( nu am zis autostrăzi ) Bucureștene ...
  PS
  O țara mi-a deschis usa acum 38 de ani, sunt de mult cetățeanul acestei tari , dar nu vreau sa fac ordine in țara care mi-a deschis usa mie și familiei...
  Doar multumesc in fiecare zi ca am scăpat de Paradisul comunist!
 • -5 (7 voturi)    
  Foarte de mult... (Vineri, 8 februarie 2019, 14:52)

  Observatory [utilizator]

  Brâncuși după întoarcerea de la Paris :” când am plecat, V-am lăsat săraci și prosti.
  M-am întors și V-am regăsit , mai săraci și mai prosti .”
 • +10 (14 voturi)    
  Salvini pe urmele lui Mussolini (Vineri, 8 februarie 2019, 15:14)

  gladex [utilizator]

  Romanii, africanii, est-europenii sunt fiinte inferioare pentru acest golan politic.
 • -5 (13 voturi)    
  Cand faci ordine in casa altora (Vineri, 8 februarie 2019, 15:22)

  Setalcott [utilizator]

  Asta imi aminteste de protestul imigrantilor din SUA la o conferinta a democratilor in favoarea imigratiei - ironia ironiilor. Ce bucurie sa-i vad pe democrati tinta furiei marginalizatilor.
  Quindi, cara Madalina, Salvini non e Obama.

  https://www.youtube.com/watch?v=URKkqvX267k
 • -5 (11 voturi)    
  Madalina (Vineri, 8 februarie 2019, 17:16)

  Geo.B [utilizator]

  a confundat Roma cu Centrul Istoric al Bucurestiului.
  A avut impresia ca poate ocupa ilegal si abuziv cladiri care aparent nu au proprietar (dar in realitate orice cladire si teren apartine cuiva, indiferent de stadiul in care se afla).
  Daca a mers la Bucuresti, asta nu inseamna ca merge si in Italia. Imi amintesc si acum de mizeria si /// din cladirile istorice, odinioara frumoase, in buricul Bucurestiului, ocupate abuziv de ///. Proprietarii de drept cereau retrocedarea, dupa care aveau de furca sa scoata clanurile de /// de acolo, in conditiile in care toate casele din zona erau ocupate de ei...
  Nu Madalina, ce ati facut voi in cladirile din centru nu a fost normal, iar faptul ca autoritatile din Bucuresti v-au permis chestia asta zeci de ani nu inseamna ca e legal sau ca e ok.
  Poate cladirile alea aparent abandonate sunt subiectul unui proces, poate trebuie demolate fiindca nu indeplinesc standardele de siguranta. Poate proprietarul vrea sa le demoleze ca sa construiasca altceva in loc si asteapta autorizatii/ investitori/ fonduri...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by