Falsul chirurg italian a fost adus, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a fi audiat de către procurori în dosarul în care e cercetat pentru înșelăciune, reunit cu cel în care este vizat pentru exercitarea unei funcții fără drept, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Italianul care pretindea că este chirurg a fost adus pentru a fi audiat de procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore miercuri noapte, pentru înșelăciune. El este vizat și de ancheta privind exercitarea profesiei fără drept.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineața, la FrontieraCurtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta.

Este vorba de Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, acesta legitimându-se la frontieră cu un paşaport italian.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.