În timp ce ancheta lui Robert Muller privind implicarea Rusiei în alegeri continuă, într-un dosar separat, procurorii din New York au cerut comitetului de inaugurare a mandatului președintelui Donald Trump toate documentele legate de donatori și finanțatori, relatează New York Times, Wall Street Journal, CNN și Guardian. Solicitarea oficială a procurorilor are legătură cu o investigație privind activitatea comitetului, în contextul în care acesta a strâns suma record de 107 milioane de dolari. La evenimentul de atunci a fost prezent și Liviu Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Demersul procurorilor vine chiar înainte ca Trump să prezinte marți bilanțul președinției sale într-un discurs privind starea națiunii.

Comitetul este obligat să predea procurorilor documentele privind fiecare donator și fiecare participant la eveniment, fiecare donație.

De asemenea, procurorii cer documente legate de orice beneficii oferite donatorilor, inclusiv oportunități foto, bilete, recepții.

La ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump a participat și președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, care a și distribuit la acea dată fotografii făcute cu președintele Donald Trump, într-un cadru informal.

Potrivit CNN, ancheta vizează o serie întreagă de infracțiuni: conspirație împotriva SUA, fals în declarații, fraudă, spălare de bani și violarea legii care interzice contribuții din partea străinilor.