Imagini inedite cu o haită de lupi care se joacă în zăpadă, într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier, au fost publicate pe Facebook de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lupii au fost filmați de o cameră de monitorizare a faunei amplasate de specialiștii Romsilva.

Prădători foarte eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri până la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75.000 de hectare sunt păduri. În Parcul Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.