Sindicaliștii din penitenciare îl atacă din nou pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce acesta a anunțat că va face publice drepturile salariale și toate celelalte drepturi bănești de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. Sindicaliștii îl acuză de dezinformare pe Toader, spun că el este cel a semnat Hotărârea de Guvern prin care salariile din ANP au fost secretizate și vorbesc despre "un context în care condamnați penal conduc țara și construiesc bugete".

HotNews.roFoto: Hotnews

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) spune că anunțul ministrului Justiției că va face publice salariile din ANP vine pe fondul protestelor anunțate de sindicatele din penitenciare și poliție, sindicaliștii afirmând că aceste salarii nici nu ar trebui să fie secrete, fiind plătite din bani publici, și că sub semnătura lui Tudorel Toader s-a secretizat HG care stabilește coeficienții de salarizare pentru fiecare funcție.

"În cazul în care nu e clar pentru domnul ministru, și asta i-a pricinuit supărarea, nu cerem creșteri salariale. Cerem doar să se aplice legea cadru a salarizării unitare așa cum a fost votată de Parlament, fără discriminări. Dar, pentru că, iată, îl preocupă, îi sugerăm domnului Toader să facă public și faptul că încă nu a rezolvat problema plății celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite personalului din penitenciare. Statul român trebuie să-și plătească datoriile", afirmă sindicaliștii din penitenciare.

Ei spun că vor continua acțiunile de protest "oricât de jenante vor fi încercările ministrului Toader de a răspunde solicitărilor legitime ale angajaților din penitenciare referitor la îmbunătățirea condițiilor de lucru, o salarizare echitabilă și eliminarea discriminării pensionarilor militari".

"Și, în final, îl asigurăm pe cel care, surprinzător, este ministrul Justiției, că am mai văzut acest tip de dezinformare prin folosirea unor extreme de șefi pe care, de regulă în acest caz, chiar domnia să îi cadorisește cu împuterniciri ilegale și majorări pentru așa zise lucrări de excepție și misiuni speciale. Surprinzătoare, deci, insistența celui prins de foarte multe ori în flagrantă dezinformare. Dar, într-un context în care condamnați penal conduc țara și construiesc bugete, nimic nu mai miră. Nici măcar transformarea unui profesor într-un soldat de partid", adaugă Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni, pe Facebook, că astăzi va face publice drepturile salariale, precum și toate celelalte drepturi bănești de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).