Placheta din sticla cu inscriptia Tv Al-Jazeera, macheta palat oriental, barca cu panze din metal alb si galben, statueta turnata din bronz, reprezentand un taur, statueta din lemn reprezentand un elefant, icoane si tablouri. Sunt cateva dintre cadourile primite cu titlu de protocol de presedintele Traian Basescu anul trecut.

Potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale, postat pe site-ul institutiei, pe lista se mai regasesc si o caseta confectionata din lemn, cuprinzand 16 monede de metal alb de cate 2 centimetri, pe fata fiecarei monede fiind reprezentata efigia unui conducator local din secolele XII-XIII, iar pe revers o inscriptie in limba slavona, dar si macheta corabie cu doua catarge, macheta din ipsos a unui palat spaniol, statueta din lemn reprezentand un elefant si vaza de portelan cu peisaj.

Nici consilierii prezidentiali nu s-au lasat mai prejos. Daca Adriana Saftoiu a primit sfesnic din cristal in caseta de prezentare sau carpeta cu motive orientale, Sergiu Medar a fost cadorisit cu "Legenda luptatorului cu sarpele" (tablou in ulei pe panza), Voicu Nicu a primit port-carduri din piele cu capac, iar Ion Pascu, obiect artizanal din lana tesuta, colorat si cu motive libiene.