Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniță a fost achitat definitiv de magistrații Curții de Apel București în dosarul în care a fost acuzat că a primit un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine după 30 de zile permisul de conducere.

Lucian DinitaFoto: Agerpres

"Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justișie- Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr.1056 din data de 21.05.2018 pronunțată de Tribunalul București. (...) Definitivă”, se arată în minuta magistraților Curții de Apel București, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia Tribunalului București, care, de asemenea, l-a achitat pe Lucian Diniță.

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a fost trimis în judecată în 2015 de procurorii DNA, fiind acuzat că a primit un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine după 30 de zile permisul de conducere ce îi fusese suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar au fost judecaţi omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, pentru cumpărare de influenţă, şi Maricel Ilie, vicepreşedinte şi membru în Comitetul Executiv Regional al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română - Regiunea 1 Bucureşti la data comiterii faptei, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat de presă al DNA, remis la acea vreme.