Trupul turistului mort în avalanșa produsă duminică noapte în Munții Călimani a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter SMURD. De asemenea, salvamontiștii le-au recuperat și pe cele două persoane rănite în avalanșă, acestea fiind duse la spital.

salvamontFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Salvamont România, victima a fost recuperată cu ajutorul unui elicopter SMURD de la Târgu Mureș și va fi transportată în prima localitate din zonă pentru a fi predată medicilor legiști. Un salvamontist și un salvator SMURD care deservește elicopterul au coborât cu un troliu din elicopter, în Munții Călimani, în zona în care a avut loc avalanșa, și au recuperat trupului bărbatului decedat.

De asemenea, salvamontiștii au reușit să le evacueze din zonă pe cele două persoane cu probleme medicale, pe care le-au adus la baza muntelui, unde au fost predate ambulanțelor pentru transportul la spital. Intervenția a fost una dificilă, din cauza vântului puternic și a riscului de producere a unor noi avalanșe.

La această oră, toate echipele Salvamont Mureș, Harghita și Suceava, care au fost menținute permanent în zonă, pentru o eventuală intervenție, au primit semnalul că se pot întoarce în bazele de salvare, spune sursa citată.

Cei trei turiști au fost surprinși de o avalanșă în noaptea de duminică spre luni, în Masivul Călimani, în timp ce făceau o drumeție cu snowmobile. Avalanșa s-a produs exact în zona în care doi salvamontiști au murit în încercarea de a urca cu steagul României în vârful masivului, pe 1 decembrie 2017.