Deputatul Constantin Cătălin Zamfira se reîntoarce în Grupul parlamentar social-democrat, după ce a părăsit PSD în luna noiembrie a anului trecut, informează Agerpres.

Plenul Camerei DeputailorFoto: Hotnews

Zamfira a trimis luni o informare în acest sens Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe 14 noiembrie, Constantin Cătălin Zamfira, Emanuel-Gabriel Botnariu şi Corina-Alexandra Bogaciu şi-au anunţat demisia din PSD, invocând "modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul".

Corina-Alexandra Bogaciu şi-a anunţat vinerea trecută afilierea la Partidul Pro România.

Decizia vine în contextul în care, în aceste zile, mai mulți social-democrați au anunțat că părăsesc partidul lui Liviu Dragnea în favoarea formațiunii lui Victor Ponta. Fostul purtător de cuvânt al PSD Timiș Lucian Ursulețu a anunțat luni, pe Facebook, că demisionează din PSD și se înscrie în Pro România.

De săptămâna trecută mai mulți social-democrați au demisionat din PSD și au aderat la Pro România. Deputatul de Timiș Adrian Pau a anunțat, sâmbătă, că demisionează din PSD și aderă la Pro România, deoarece nu se mai “regăsește” în partidul condus de Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul premier Mihai Tudose a anunțat, marțea trecută pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. Și deputatul Georgian Pop a spus, joia trecută, că demisionează din PSD și se înscrie în Pro România. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Au mai aderat la Pro România deputatul Oana Silvia Vlăducă și deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut. Nu în ultimul rând, s-a mai înscris în formațiune și senatorul Adrian Țuțuianu, exclus în 2018 din PSD.