Solina România arată, după incendiul izbucnit, în urmă cu 31 de ore, la fabrica din Alba Iulia, că activitățile de producție vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, însă conducerea grupului francez a declarat ferm că nu va renunța la activitățile din România, transmite Mediafax.

Fabrica de condimente, transformata in cenusaFoto: Alba 24

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, presei, de Solina România, incendiul devastator izbucnit la fabrica din Alba Iulia a distrus tot, obiectivul nemaifiind operabil, iar pagubele sunt majore.

Când a izbucnit incendiul, nici un angajat nu era în fabrică.

„Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente. Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure. (...) În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie”, arată Solina România.

Compania își asigură partenerii de afaceri că își va onora angajamentele, iar în ce privește angajații, va încerca să asigure continuitate.

„Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România. În perioada imediat următoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România”, se arată în comunicatul semnat de Ciprian Grădinariu, country manager.

Incendiul la fabrica de condimente a izbucnit sâmbătă dimineață și nu este stins nici după 31 de ore. Folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reușit după câteva ore să localizeze și să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare. Localnicii au fost avertizați să nu deschidă geamurile, din cauza norilor groși de fum.

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de șoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcționat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut și o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est europene, cu exporturi pe 4 continente și achiziții de materie primă din 80 de țări.

Solina are peste 250 de angajați, dintre care majoritatea lucrează la liniile de producție. Munca se desfășoară pe două schimburi și se încheie la ora 23.00, acesta fiind motivul pentru care fabrica era goală în momenul în care s-a produs incendiul.